Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Casa Corpului Didactic a prezentat oferta de programe de formare continuă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

CCD-VimanLuni, 12 octombrie 2015, la sala multimedia a Inspectoratului Şcolar Judeţean, conducerea Casei Corpului Didactic (CCD) Satu Mare a prezentat Raportul sintetic de activitate pe anul şcolar 2014-2015, precum şi oferta de formare continuă pentru anul şcolar 2015-2016 responsabililor cu această activitate de la instituţiile de învăţământ preuniversitar din judeţ.

Au participat: dr. Ioan Viman, directorul CCD, profesorii metodişti ai instituţiei: Gabriel Arsu, Antal Kerekes, Nicoleta Gabor, Adrian Havrincea, profesoara Camelia Dumitru, bibliotecar documentarist, zeci de responsabili cu formarea continuă din unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ, profesori documentarişti, bibliotecari de la şcoli din judeţ, jurnalişti.

 Prezentarea raportului de activitate

La fel ca anul trecut, directorul Ioan Viman a prezentat Raportul sintetic de activitate pe anul şcolar 2014-2015 şi oferta de formare pentru anul şcolar 2015-2016.

În raport, directorul a menţionat obiectivele, diagnoza CCD, precum şi o analiză SWOT. În analiză a semnalat punctele slabe, cu referire îndeosebi la dotările învechite ale centrelor de informare şi documentare (CDI) din şcoli), deficienţe în activitatea de monitorizare şi evaluare a desfăşurării cursurilor de formare, insuficienta preocupare pentru atragerea de fonduri prin programe şi proiecte europene pentru asigurarea logisticii, reticenţe faţă de schimbări. Redăm şi câteva dintre punctele tari semnalate de director: acreditarea a patru cursuri şi editarea revistei Şcoala sătmăreană, actualmente sub tipar.

Profesorii metodişti au fost repartizaţi pe arii curriculare, precum şi pe unităţi de învăţământ.

În ceea ce priveşte oferta de programe, directorul a spus că anul trecut s-au desfăşurat 28 de programe în 1.476 de ore de formare, cu 1.263 de participanţi, atât din mediul rural, cât şi din cel urban.

 

Din oferta de cursuri

 

După prezentarea raportului, au avut loc intervenţii ale profesorilor metodişti ai CCD, care au vorbit despre cursurile pe care le coordonează.

Iată şi câteva dintre titlurile de cursuri organizate de CCD: Management educaţional; Strategii interactive de predare a Matematicii şi ştiinţelor; Dezvoltarea competenţelor antreprenoriale; Promovarea lecturii în învăţământul preprimar; Proiectare, predare şi evaluare la limbi moderne; precum şi un număr de programe propuse spre avizare de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice.

La finalul întâlnirii, profesoara Simona Macarie, de la Universitatea de Vest Vasile Goldiş, Filiala Satu Mare, a susţinut o conferinţă pe teme de educaţie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns