Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

A doua ediţie a Zilelor Filmului Norvegian, la Târgu Mureş

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Kon-Tiki
Kon-Tiki

Ambasada Regală a Norvegiei, în parteneriat cu Asociaţia K’ARTE organizează, în perioada 16-18 octombrie, la Cinematograful Arta din Târgu Mureş, a doua ediţie a Zilelor Filmului Norvegian, în cadrul cărora vor fi prezentate şapte producţii reprezentative pentru cinematografia recentă din ţara scandinavă.

‘Între 16-18 octombrie, cinefilii din Târgu Mureş se vor alătura exploratorului norvegian Thor Heyerdahl în incredibila lui călătorie de 8000 de kilometri pe Oceanul Pacific din ‘Kon-Tiki’, vor fi martorii răzbunării lui Nils (Stellan Skarsgĺrd într-un rol excelent în comedia neagră Kraftidioten), vor asista la montarea plină de dramatism romantic a unei piese dramatice în ‘Kiss Me You Fucking Moron’, dar şi la adaptarea unei piese de August Strinberg, ‘Miss Julie’, în regia lui Liv Ullmann (Colin Farrell în rol principal). ‘I am yours’ (2013), povestea relaţiilor complicate ale tinerei norvegiene de origine pakistaneză, şi alte două filme documentare, ‘A Balloon for Allah’ (2011) despre rolul femeilor în comunităţile musulmane şi ‘Bravehearts’ (2012) care portretizează generaţia marcată pe viaţă de evenimentele tragice din 22 iulie 2011 de la Oslo şi de pe insula Utoeya, întregesc selecţia ediţiei a doua a Zilelor Filmului Norvegian la Târgu Mureş’, precizează un comunicat de presă al Asociaţiei K’ARTE, remis AGERPRES.

Proiectul ‘Zilele Filmului Norvegian’ este finanţat prin concursul de proiecte culturale al Consiliului Judeţean Mureş şi este susţinut de Independenţa Film, Cinema Arta/ Primăria Târgu Mureş, Caparol şi cotidianul Zi-de-zi.

În data de 16 octombrie, la Cinema Arta vor rula filmele ‘Kiss me you fuckin’ moron’ (subtitrat în engleză), ora 18.00, şi ‘Miss Julie’ (subtitrat în română), ora 20.30.

În 17 octombrie, de la ora 17.00, este programat ‘A Balloon for Allah’ (subtitrat în engleză), de la ora 18.00 – ‘Bravehearts’ (subtitrat în engleză), iar de la ora 20.30 – ‘Kraftidioten’ (În ordinea dispariţiei).

În 18 octombrie, de la ora 18.00 va rula ‘I am yours’ (cu subtitrare în engleză) şi – ‘Kon-Tiki’ (subtitrat în engleză). ora 20.30.

Organizatorii au precizat că intrarea la ‘Kraftidioten/ În ordinea dispariţiei’ şi la ‘Miss Julie’ va costa câte 5 lei, iar la restul proiecţiilor intrarea va fi liberă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns