Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Dragnea anunţă oficial că şedinţa Comitetului Executiv al PSD va avea loc vineri la Negreşti

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Luni, 26 octombrie, în cadrul unei declaraţii de presă, Liviu Dragnea a anunţat oficial că vineri, 30 octombrie, la Negreşti Oaş va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD.

Decizia a fost luată în urmă cu o săptămână de fapt, dar atunci s-a anunţat că şedinţa va avea loc peste trei săptămâni.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social Democrat, Mircea Govor, a declarat că decizia conducerii centrale de a organiza prima şedinţă a Comitetului Executiv Naţional la Negreşti-Oaş a fost o supriză plăcută, care subliniază respectul şi recunoştinţa de care se bucură PSD Satu Mare în rândul liderilor centrali.

Comitetul Executiv Național coordonează întreaga activitate a partidului între ședințele Consiliului Național. Comitetul Executiv Național al PSD analizează, dezbate și hotărăște asupra problemelor fundamentale ale activității partidului privind: programul, strategia electorală, alianțele politice și electorale, programul de guvernare, structura și componența nominală a Guvernului, validarea alegerilor preliminare de partid pentru desemnarea candidaților pentru senatori, deputați, europarlamentari și aleși locali, comasarea prin absorbție sau fuziunea cu alte partide; înțelegerile de colaborare ale PSD cu patronatele și confederațiile sindicale; strategia de selecție, pregătire, formare și promovare a resurselor umane ale partidului, organizarea și desfășurarea alegerilor interne de partid, coordonarea activitatății Organizației de Tineret și a Organizației de Femei. Hotărârile adoptate sunt validate de către Consiliul Național. Comitetul Executiv Național este format din Președintele PSD, Președintele de Onoare al PSD, Secretarul general al PSD, vicepreședinții PSD, Președintele Consiliului Național, președinții organizațiilor județene, ai sectoarelor și al Organizației municipiului București, președintele Organizației de femei și președintele Organizației de tineret. Comitetul Executiv Național este validat de Consiliul Național. Comitetul Executiv Național al PSD se întrunește o dată la două luni și ori de câte ori este nevoie.

Am mai aflat că a doua zi, pe Valea Vișeului – probabil în Vișeu – se va întruni Biroul Permanent Național.

Biroul Permanent Național este organismul operativ de analiză și decizie a partidului. Acesta are următoarea componență: Președintele PSD, Președintele de Onoare al PSD, Secretarul general al PSD, vicepreședinții ai PSD. La lucrările Biroului Permanent Național participă președintele Consiliului Național, liderii grupurilor parlamentare, președinții organizațiilor de femei și tineret, trezorierul, directorul Institutului Social Democrat, reprezentantul președinților consiliilor județene administrative, reprezentantul primarilor de municipii și reprezentantul Ligii Naționale a Primarilor și Consilierilor PSD. Biroul Permanent Național se întrunește săptămânal, de regulă lunea. Biroul Permanent Național are următoarele atribuții: Organizează și conduce întreaga activitate curentă a partidului, potrivit hotărârilor adoptate după caz, de către Congres, Consiliul Național și Comitetul Executiv Național; Elaborează proiecte de hotărâri pe care le supune spre dezbatere și adoptare Comitetului Executiv Național; Orientează activitatea grupurilor parlamentare; Înființează și coordonează comisii de lucru în probleme de doctrină, programe și strategii electorale; Înființează și coordonează grupuri de analiză politică a situației economice, și sociale, interne și internaționale; Administrează patrimoniul partidului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns