Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elena Udrea solicită schimbarea procurorului de caz. Cererea de recuzare a fost respinsă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Elena Udrea
Elena Udrea

Deputatul Elena Udrea a mers la DNA, vineri, pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile din noul dosar, ea declarând, întrebată dacă se aşteaptă să iasă cu cătuşe, că este ilegală punerea cătuşelor, adăugând: “Doar dacă am de gând să fug sau să mă bat cu procurorii”.

UPDATE: Cererea Elenei Udrea de recuzare a procurorului care instrumentează noul său dosar a fost respinsă, fostul ministru al Dezvoltării Regionale urmând să revină, vineri după-amiază, la DNA pentru a da declaraţii în cazul acuzaţiilor de luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

UPDATE – Elena Udrea a formulat, vineri dimineaţă, la DNA, o cerere de recuzare a procurorului de caz şi înlocuirea lui.Procurorul din acest dosar este acelaşi care anchetează cazul “Microsoft”, scrie Agerpres.


Elena Udrea a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 10.00 şi a spus că a venit să dea declaraţii în faţa procurorilor, precizând că putea să fie evitat “tot circul acesta” dacă era citată mai demult de anchetatori, în noul dosar, în care este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Întrebată dacă este pregătită să iasă din nou în cătuşe de la DNA, după ce Camera Deputaţilor a dat aviz pentru reţinerea sa de către procurori, Elena Udrea a spus că legea prevede că este ilegală punerea cătuşelor, relatează Mediafax.

“Nu ştiu. Se mai practică cătuşele? Este ilegal, să ştiţi, scrie în lege. Este ilegal să pui cătuşe … Doar dacă am de gând să fug sau să mă bat cu procurorii, sau …”, a adăugat Udrea.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului a mai spus că va putea să dea mai multe date referitoare la anchetă după ce va sta de vorbă cu procurorii.

Întrebată dacă va face dezvăluiri în faţa anchetatorilor, Elena Udrea a spus: “Nu am promis niciodată dezvăluiri, am spus doar că ce am de spus o să spun. Poate că pentru presă o să fie dezvăluiri”.

Procurorii au citat-o pe Elena Udrea să se prezinte vineri la DNA, pentru a i se aduce la cunoştinţă acuzaţiile din noul dosar, care vizează vânzarea şi renovarea unei vile din Eforie Sud, dar şi un contract între Hidroelectrica şi o firma privată, pentru care Elena Udrea ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns