Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Miting pentru demisia primarului Piedone. Protestatarii cer şi demisiile lui Oprea şi Ponta

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

UPDATE: Protestul care a început marţi seară în Piaţa Universităţii din Capitală a luat sfârşit, după mai mult de şase ore, în care mii de oameni au mers în marş prin centrul Capitalei, la Guvern, MAI, Parlament şi Primăria Sectorului 4, cerând demisia lui Piedone, Oprea şi Ponta. 

UPDATE 22.25 – Peste 20.000 de manifestanţi au ajuns în Piaţa Constituţiei. Unii s-au urcat pe gardul Parlamentului.

Protestatarii scandează: “Jos Ponta!”, “Jos Oprea!”, “Jos Piedone!”. Oamenii strigă “Ruşine să vă fie”, “Demisia”, “Piedone nu uita, a venit şi vremea ta”, “Piedone asasin, Oprea asasin”, “Toate partidele politice, aceeaşi mizerie”, “Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”, “Ultima soluţie, înc-o revoluţie”.  „Demisia”, ”Oprea la puşcărie!, ”Oprea nu rezişti nici cu mii de securişti”.

UPDATE 21.30 Manifestanţii au ajuns în faţa ministerului de Interne unde scandează ”Demisia!”. Protestatarii s-au aşezat în genunchi în faţa ministerului.

UPDATE 21.15 Proteste au loc marţi seară şi în mai multe oraşse din ţară. Mii de oameni au ieşit pe străzile din Braşov, Ploieşti sau Miercurea Ciuc, având aceleaşi scandări ca protestatarii din Capitală. Aceştia cer demisia premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea. Sunt scandări şi împotriva ISU şi a funcţionarilor corupţi din administraţia centrală şi locală.

UPDARE 19.45 – Numărul protestatarilor a juns la 13.000. Manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii în Piaţa Victoriei.

UPDATE 19.30 Manifestanţii au ajuns în faţa Guvernului, unde se aflau zeci de jandarmi, care le-au oprit înaintarea spre clădire, informează Mediafax.

Oamenii s-a îmbrâncit cu forţele de ordine. Se scandează ”Jandarmeria apară hoţia!”, informează B1 TV.

Protestatarii cer demisia primarului Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, a premierului Victor Ponta şi a vicepremierului Gabriel Oprea.


UPDATE 19.15 – Oamenii cer demisia ministrului Gabriel Oprea dar şi a premierului Victor Ponta. Şirul de oameni se întinde din Piaţa Universităţii până în Piaţa Victoriei.

UPDATE 18.50 – Centrul Bucureştiului a fost blocat de cei aproate 8.000 de oameni care demonstrează cerând demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, după tragedia de vineri seară, de la Clubul Colectiv.

UPDATE: Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a anunţat, marţi seară, în timp ce sute de oameni îi cer demisia în Piaţa Universităţii, pentru tragedia din Clubul Colectiv, că în rondul din zona localului va fi ridicat un monument în memoria victimelor – ”monumentul celor fără de vină”.

Oamenii au mers cu steaguri naţionale şi cu pancarte pe care scrie “Corupţia ucide”, “Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid toată România”, “Politicieni, toţi sunteţi vinovaţi de masacrarea României”.

Majoritatea sunt tineri şi spun că au venit în piaţă pentru a manifesta împotriva indiferenţei şi coprupţiei din rândul autorităţilor, care duc la tragedii.

Oamenii au început să strige “Ruşine să vă fie”, “Piedone nu uita, va veni şi vremea ta” şi “Jos Oprea”.

Primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, declara, sâmbătă, că nu are ce să-şi reproşeze şi că, din punctul de vedere al primăriei, Clubul Colectiv a funcţionat legal, controalele inspectorilor săi desfăşurându-se înainte de ora 16.30, în cadrul programului de lucru, nu seara şi noaptea, când clubul are activitate.

Mii de persoane şi-au anunţat pe Facebook participarea la protestul din Piaţa Universităţii, împotriva autorităţilor responsabile pentru tragedia din clubul Colectiv, din cauza căreia şi-au pierdut viaţa, până acum, 32 de persoane, iar alte câteva zeci se află internate în stare gravă, cu arsuri extinse.

Anunţul a fost postat pe pagina ”Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători”, însoţit de mesajul „Să nu mai lăsăm oamenii să fie sacrificaţi în numele şpăgii!”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

9 comentarii

  1. La incendii sau accidente masinile salvarii si pompierilor cu greu se strecoara printre masinile BENGOASE in schimb de cate ori vin ALESII nu misca nimeni din loc pana nu trec vreo 15-20 de masini cu sirene si girofaruri asurzitoare oare premierul MARI BRITANII la fel face.

  2. Trebuie inlaturati toti, si adusi oameni capabili din randul nostru, nu din cei care si-au facut culcusiri in palatul administrativ si joaca candy crish si dau like pe facebook si tin bloguri cu taieri de panglici si deplasari la targuri de arhitectura cand ei habar nu au cu ce se mananca!

  3. Vasi este op[nia ta cu schimbatul dar cred ca stii povestea cu tantarii.
    Dac-i fugaresti pe cei satui s-ar putea sa vina altii mai flamanzi. Ce vei pune in schimb ? La asta te gandeste prima data cand vrei schimbare,noi tot schimbam de 26 de ani. Si ce-am realizat este (zero ) O.

  4. Ar trebui sa Ne adunam si in Satu Mare sa-i demitem pe Stef, Govor, Scoica si clica de parveniti politici.
    Asa nu se mai poate, astia se lauda cu panglici si expozitii prin germania, amante, masini la amante…
    Pana unde Satu Mare?! Oameni capabili in orasu asta stau deoparte ca nu au loc de parvenitii astia.
    GATA pana aici!

Lasă un răspuns

Vasile Bud, la ceas aniversar

Vasile Bud, la ceas aniversar

Patronul firmei Zirmer Bud s-a nascut in 10 mai 1963 si a devenit in foarte scurt timp dupa ce a intrat in lumea business-ului, un om de afaceri cunoscut si respectat in toata zona si nu numai.