Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Asociația Stea a lansat campania de promovare a drepturilor copilului “Vreau și eu să fiu copil”

Luni, 9 noiembrie 2015, Asociația Stea a lansat la Satu Mare campania de promovare a drepturilor copilului "Vreau și eu să fiu copil"
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Luni, 9 noiembrie 2015, Asociația Stea a lansat la Satu Mare campania de promovare a drepturilor copilului "Vreau și eu să fiu copil"
Luni, 9 noiembrie 2015, Asociația Stea a lansat la Satu Mare campania de promovare a drepturilor copilului “Vreau și eu să fiu copil”

Prin aceasta se propune voluntariatul și responsabilitatea socială ca alternative la tendința noastră de a da bani

Luni, 9 noiembrie 2015, Asociația Stea a lansat la Satu Mare campania de promovare a drepturilor copilului “Vreau și eu să fiu copil”, campanie constând într-o serie de acțiuni menite să identifice principalele probleme din sfera socială, soluții la acestea și transmită sătmărenilor următorul mesaj< voluntariatul și responsabilitatea socială sunt alternative la tendința noastră de a da bani.

Această campanie se desfășoară până în 23 decembrie în parteneriat cu alte 26 de asociații și instituții publice care fac parte din Grupul de lucru inter-sectorial pentru prevenirea și combaterea excluziunii sociale a persoanelor vulnerabile din Satu Mare (GIPEX).

44% dintre adulții sătmăreni din grupurile vulnerabile sunt analfabeți

A fost organizată luni o conferință de presă pe această temă, urmată fiind de o masă rotundă cu participarea specialiștilor din domeniul social. Campania se pregătește de câteva luni încoace, iar în deschiderea ei Cristina Bala – directoarea Asociației Stea – a prezentat câteva detalii din cercetarea socială realizată anul acesta la Satu Mare în cadrul grupului GIPEX pe un eșantion de 600 de persoane din grupurile vulnerabile. Datele sunt următoarele< 44% dintre adulți sunt analfabeți și doar 1 din 5 lucrează. 52,27% dintre copii nu merg la grădiniță, 28,65% nu sunt înscriși la școala primară, iar 53,19% dintre adolescenții cu vârsta între 14 și 18 ani nu sunt înscriși la școală. Dintre cei înscriși, 10% nu merg deloc la școală, iar 9% nu merg în fiecare zi. 64,8% dintre adulții participanți la cercetare au un nivel scăzut de școlarizare.

Sătmărenii pot sprijini această campanie. “E nevoie de o schimbare a mentalității. Avem o problemă. Foarte mulți sătmăreni cred că dând bani rezolvă problemele. Nu e așa. Filantropia se oprește la a da bani celor care cerșesc. Noi ne propunem o serie de acțiuni menite să le arate sătmărenilor că există și alte modalități de a ajuta, voluntariatul, responsabilitatea socială ca alternative la tendința noastră de a da bani”, a explicat pe parcursul conferinței reprezentanta Asociației Stea.

Puteți citi continuarea în ediția tipărită disponibilă la chioșcurile de ziare sau în ediția electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns