Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cultivarea plantelor aromate poate deveni aducătoare de profit

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Frunze de tarhon
Frunze de tarhon

Adesea proprietarii de terenuri agricole se află în dilemă. Nu ştiu ce ar trebui să facă pentru a valorifica superior pământul, de a înregistra profit cât mai bun, cu investiţii nu foarte costisitoare. Publicaţia ştiriagricole.ro oferă o idee de afaceri. Potrivit publicaţiei menţionate, piaţa internă a condimentelor şi bazelor pentru mâncăruri se ridică la peste 70 de milioane de euro anual, iar consumatorii caută din ce în ce mai mult produse sănătoase.

Vă reţinem atenţia cu o scurtă listă a unor plante aromatice.
Busuiocul – uleiul esenţial de busuioc este folosit în tratamentul acneei, iar câteva frunze adăugate în ceaiul din ceaşcă ajută la reducerea stresului. Câteva frunze zdrobite reduc tensiunea musculară şi durerea.

Oregano – se foloseşte ca supliment alimentar pentru a reduce crampele intestinale şi durerile menstruale. Folosirea unguentele pe bază de oregano sau frecarea frunzelor pe locurile afectate pot reduce accneea şi mătreaţa.

Tarhonul – poate fi aplicat în comprese pentru a reduce durerile dentare. Inclus în dieta zilnică, tarhonul reduce problemele de digestie cum sunt constipaţia sau crampele.

Pătrunjelul – frunze frecat de locul muşcăturii unei insecte sau pe pielea uscată aduce alinare. Se spune despre pătrunjel că, folosit cu regularitate, este un bun afrodisiac.

Seminţele de pătrunjel germinează în aproximativ trei săptămâni de la semănat. De aceea este bine ca pentru răsaduri să fie semănată cu 6 săptămâni înainte de termenul la care doriţi să mutaţi plantele în spaţiu deschis. Deşi pătrunjelul se dezvoltă şi pe soluri sărace, este de preferat să fie cultivat pe soluri bogate în elemente organice, bine drenate.

Rozmarinul – reduce crampele şi durerile musculare, folosit ca ingredient în unguente, şi stimulează dezvoltarea memoriei.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns