Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Testări gratuite de glicemie cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat

Sigla Informatia Zilei
Testări gratuite de glicemie cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Testări gratuite de glicemie de Ziua Diabetului
Testări gratuite de glicemie de Ziua Diabetului

 În fiecare an, la data de 14 noiembrie este marcată “Ziua Mondială de Luptă Împotriva Diabetului Zaharat”. Evenimentul a ajuns la a 15 -a ediţie şi este organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare împreună cu  Spitalul Judeţean de Urgenţă – Centrul de Diabet şi Lions Club Someş. Este o acţiune de  determinare gratuită a glicemiei, a tensiunii arteriale, a colesterolului, screeningul obezităţii şi calculul riscului cardiovascular.

Acţiunea va avea loc , miercuri, 11 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piaţa 25 octombrie, între orele 9-17, anunţă conducerea Spitalului Judeţean. La această acţiune au acces gratuit toţi cetăţenii municipiului şi judeţului Satu Mare care nu sunt în evidenţele Centrului de Diabet.

Tuturor celor care se vor prezenta la analize, li se va recolta sânge pentru determinarea glicemiei şi se vor face măsurători antropometrice< greutatea, înălţimea şi circumferinţa abdominală. Pe baza acestor parametri va fi calculat indicele de masă corporală. În cazul în care se vor depista persoane cu valori mari ale glicemiei, acestora li se vor efectua analize suplimentare.

Se pot prezenta persoane de toate vârstele, de la copii până la vârstnici. De asemenea, este important ca fiecare dintre participanţi să aibă asupra sa un act de identitate.

Publicului îi vor fi oferite informaţii despre prevenirea diabetului, dar şi îndrumări despre cum poate fi controlată o astfel de afecţiune. Primele semne ale diabetului sunt< limba uscată, oboseală, somnolenţă, pierderea greutăţii, urinare frecventă în cantitate mare.

Pentru un rezultat cât mai concludent al investigaţiilor este recomandabil să nu fi mâncat înainte de prelevarea probelor.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns