Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Violonistul Artur Kaganovskiy, nominalizat Grammy, va concerta alături de Filarmonica Transilvania

Artur Kaganovskiy
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Artur Kaganovskiy
Artur Kaganovskiy

Nominalizat recent la premiile Grammy, tânărul violonist Artur Kaganovskiy revine pe scena Filarmonicii de Stat ‘Transilvania’ pentru a interpreta Concertul pentru vioară în la minor de Alexander Glazunov, în cadrul concertului simfonic dirijat de Mihail Agafiţa.

Din programul serii mai fac parte lucrările ‘O noapte pe muntele pleşuv’ de Modest Musorgski şi Suita Simfonică Şeherazada de Rimksi-Korsakov (solo vioară – Ana Török).

‘Artur Kaganovskiy, unul dintre cei mai buni violonişti ai momentului, a atras atenţia publicului din întreaga lume cu stilul său unic şi distinctiv de intrepretare, fiind adeseori comparat cu violoniştii din Epoca de Aur. Sub îndrumarea faimosului Isaac Stern, Kaganovskiy s-a impus repede ca un artist de frunte în lumea violoniştilor’.

Absolvent al celebrei Juilliard School, Kaganovskiy a debutat pe scena Carnegie Hall în 2007, alături de membri ai Filarmonicii din New York şi ai Orchestrei Operei Metropolitan, sub bagheta dirijorului David Gilbert.

Recent, albumul Joy & Sorrow, cu Concertul nr. 3 pentru vioară de David Chesky, a fost nominalizat la Premiile Grammy pentru Cel mai bun album de muzică clasică, Cea mai bună interpretare orchestrală (The Chelsea Symphony) şi solistică (Artur Kaganovskiy) şi pentru Cea mai bună compoziţie clasică contemporană.

Artur Kaganovskiy cântă pe o vioară Guarnieri care a aparţinut celebrului violonist Jascha Heifetz şi care, timp de 15 ani, a fost expusă la Muzeul Metropolitan din New York.

La rândul său, Mihail Agafiţa este considerat de specialişti un valoros reprezentant al tinerei generaţii de dirijori, susţinând, în decursul a 19 ani, peste 500 de concerte simfonice şi spectacole de operă şi balet alături de colective din România, Republica Moldova, Spania, Finlanda, SUA, Rusia, Ucraina şi Belarus, precum şi diverse turnee în Grecia, Portugalia, Italia, Franţa, Malta şi Tunisia.

În perioada 2009 – 2013 a fost dirijor permanent al Filarmonicii ‘Transilvania’ din Cluj, iar din 2004 deţine funcţia de dirijor al Filarmonicii Naţionale a Republicii Moldova. Colaborarea sa cu celebra cântăreaţă spaniolă Isabel Pantoja, cu care a susţinut concerte în marile oraşe ale Spaniei, printre care se remarcă trei concerte în prestigioasa sală Palau de la Música din Barselona, reprezintă un punct de reper în activitatea sa profesională.

Pentru merite deosebite în dezvoltarea şi propagarea artei muzicale şi activitate concertistică intensă, prin decret prezidenţial din Republica Moldova dirijorului Mihail Agafiţa i-a fost conferit titlul onorific ‘Maestru în Artă’.

Concertul simfonic va avea loc vineri, 20 noiembrie, de la ora 19,00, la Colegiul Academic din Cluj-Napoca.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns