Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Școli din Carei, Sanislău și Moftinu Mic au pus bazele unui parteneriat educațional pentru legarea de prietenii între copii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La începutul acestui an școlar, trei instituții de învățământ din județ au pus bazele unui parteneriat educațional menit să dea naștere unor prietenii pe viață, parteneriat care aduce copilașii de la sate în unitățile de la oraș și invers. Proiectul are așadar ca scop legarea de prietenii între copii din nivele diferite și secții diferite, fiind implicate secții cu predare în limba română și maghiară.

Cele trei școli care au ales să se cunoască mai bine sunt Școala Gimnazială “Vasile Lucaciu” din Carei, Școala “Gheorghe Bulgăr” Sanislău și Școala “Mihai Viteazul” din Moftinu Mic.

Vineri, 11 decembrie 2015, a avut loc una din întâlnirile între elevii celor trei școli. Alături de cadrele didactice care le îndrumă pașii, elevii s-au întâlnit la Carei, gazda fiind instituția de învățământ careiană “Vasile Lucaciu”. Copiii din clasa I – secția maghiară de la școala creiană i-au primit cu drag pe prietenii lor, elevii clasei pregătitoare de la Școala “Gheorghe Bulgăr” Sanislău și cei ai clasei a IV-a – secția română de la instituția de învățământ din Moftinu Mic. Activitatea a fost coordonată de profesoarele pentru învățământ primar Ham Ildiko – Carei, Cnecht Andrea – Sanislău și Csobi Eva – Moftinu Mic.

Harnici zor nevoie mare, copiii au muncit împreună, colindând între timp, la confecționarea de podoabe și ornamente specifice sărbătorilor de iarnă care se apropie. Au făcut brăduți, i-au împodobit, au realizat omuleți de zăpadă, clopoței, lucrușoare frumoase care ne amintesc cât de frumoasă e copilăria și cât de frumoase sunt obiceiurile și tradițiile de iarnă de la noi din județ.

Elevii s-au simțit minunat împreună, au colindat, au cântat cântece de iarnă și au recitat. Mai mult decât atât, au ajuns să se cunoască destul de bine și așteaptă cu nerăbdare următoarea întâlnire din cadrul proiectului pentru o nouă revedere.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

7 comentarii

  1. prostul ….ramane tot prost !
    Vezi mentalitate…. ca totul,orice initiativa sa vina de SUS. (ca in comunism).
    Daca ai o initiativa DE JOS, atunci vin prostii si te fac ”cu ou si cu otet”.
    Doar idiotii pot sa condamne initiativele venite de JOS.
    De aia a ajuns tara asta asa cum e …… ca tor asteptam …. sa vina totul de SUS…..iar noi cei de jos ….numai sa tot primim …..fara sa facem nimic.
    Halal gandire.
    Ia mai bine ….treceti la treaba ….inutililor….si produceti si voi ceva util . Hai veniti cu o idee fezabila….. Nu sunteti in stare…doar sa criticati ceea ce indraznesc sa faca altii(bun sau mai putin bun – dar fac ceva)
    Dezvoltarea/ bunastarea + multe initiative /idei….implicare ….de JOS in SUS !
    Deci, ramane cum am stabilit- BRAVO initiativei acestor profesoare! Exemplu demn de urmat.

  2. iar , si iar vanatori de dosare,gradatii….mi-e sila sa mai aud astfel de situatii….!!!!cand dascalul va face totul fara a urmari interese materiale…ca doar are salar…,totul va fi ok!RUSINE CELOR CARE SUNT IMPLICATI IN ASTFEL DE ‘PARTENERIATE’!!!!

Lasă un răspuns