Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Daniel Podlovschi revine joi pe scena Filarmonicii

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Daniel Podlovschi
Daniel Podlovschi

Ultimul concert simfonic programat în 2015 la Filarmonica “Dinu Lipatti” prilejuieşte joi, 17 decembrie, un dublu eveniment: reîntâlnirea cu maestrul violonist Daniel Podlovschi şi finalul ciclului Integralei simfoniilor de Sibelius, început în primăvara trecută de dirijorul Nicolas Waldvogel şi orchestra sătmăreană.

Daniel Podlovschi, binecunoscut sătmărenilor din multele sale apariţii alături de orchestra locală, este ultimul violonist concertist activ din generaţia sa, din care au mai făcut parte artişti ca Ştefan Ruha sau Ion Voicu. A obţinut premiul I la Concursul Naţional din 1957 şi, apoi, premiul al II-lea la Festivalul Tineretului de la Moscova din acelaşi an. A mai obţinut distincţii la Concursurile Internaţionale „George Enescu” (Bucureşti, 1958) şi „Ceaikovski” (Moscova). În concertul de joi va prezenta una din lucrările sale favorite, Concertul în re minor pentru vioară şi orchestră de Aram Haciaturian, pe care l-a interpretat cu brio la Satu Mare de mai multe ori, ultima oară în aprilie 2013.

Dirijorul elveţian Nicolas Waldvogel completează programul serii cu Simfonia a 7-a în Do major op. 105 de Jean Sibelius, ultima simfonie publicată de compozitorul finlandez, în 1924, extrem de originală, compusă într-o singură parte (de altfel titlul iniţial dat de compozitor era “Fantezie simfonică”).

Concertul începe la ora 18.30. Este valabil abonamentul nr. 12, iar biletele se găsesc la intrarea sălii de concerte.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns