Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

A început puternicul turneu de șah Petra Open 2015

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Competiția este dotată cu premii în valoare de 5.000 euro

sahSala Forumului Democrat German din Satu Mare găzduiește începând de luni unul dintre cele mai puternice turnee de șah din acest an. La Petra Open 2015 s-au înscris până la urmă 55 de șahiști valoroși. Este un turneu internațional dotat cu premii în valoare de 5.000 de euro. Mai exact, avem un fond total de premiere de 17.600 lei, la care se mai adaugă 1.000 de euro de la un sponsor.

Câștigătorul turneului va primi 4.500 lei plus 500 de euro. Sunt premiate primele opt locuri, dar se vor acorda și cinci premii speciale. Șahiști au venit din România, Ucraina, Ungaria, Moldova. Din ţara noastră sunt şahişti din Timişoara, Satu Mare, Bucureşti, Alba Iulia, Galaţi, Ploieşti, Baia Mare, Reşiţa, Cluj-Napoca, Oradea, Deva, Târgu Mureş, Braşov, Marghita. Printre ei se află patru Mari Maeştri: Vladislav Nevednichy şi Marius Manolache din România, Vadim Shishkin din Ucraina şi Attila Czebe din Ungaria. Mai adăugăm mai mulţi maeştri internaţionali, maeştri FIDE şi alţii.

Luni, la mijlocul zilei, a avut loc festivitatea de deschidere și ședința tehnică. A urmat prima rundă, marți alte două, miercuri una, joi una, vineri două, sâmbătă una, urmând ca totul să se termine duminică, 20 decembrie. De altfel, festivitatea de premiere este programată pentru duminică ora 15.00.

Turneul este organizat de ACS Petra-Şah SM, CS Voinţa SM, Primăria SM. Sponsori sunt SC Petra SRL şi cotidianul Informaţia Zilei.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Felicitari sahistilor din Satu-Mare pentru organizarea acestui turneu. Aducerea la un loc a unor sahisti atat de puterbici este de apreciat. sahul din Romania poate progresa prin asemenea competitii. De asemenea jucatorii tineri se pot dezvolta in cariera lor sahista jucand cu maestrii consacrati ai sahului.
    Satmarenii merita toata aprecierea.

Lasă un răspuns