Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Colegiul Prefectural a prezentat Raportul de activitate pe anul 2015

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Marţi,16 decembrie 2015, la Instituția Prefectului Județului Satu Mare a avut loc analiza activității Colegiului Prefectural pe anul 2015.

Documentul a fost prezentat de Ramona Antonescu, șef serviciu. Pe ordinea de zi a mai figurat o propunere de Program orientativ al ședințelor pentru anul 2016; Informare pe marginea programului și adoptarea acestuia prin hotărâre de Colegiu Prefectural, precum şi punctul Diverse.
Au participat şefii serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale organizate la nivel de judeţ, precum şi reprezentanţii presei.
Ca semn de apropiere a sărbătorilor, pe mese erau cozonaci şi flacoane de sucuri şi apă minerală.

Prezentarea raportului de activitate

Aşa cum am menţionat, Raportul de activitate al Colegiului Prefectural pe anul 2015 a fost prezentat de Ramona Antonescu. Raportoarea a început prin a defini scopul înfiinţării şi funcţionării instituţiei, acela de a asigura coordonarea activităţii serviciilor publice deconcentrate din judeţ.
Activitatea Colegiului Prefectural pe parcursul anului 2015, s-a concretizat în 13 şedinţe: 12 ordinare și una extraordinară, constând în prezentări sub formă de informări, rapoarte, analize ale activităţilor specifice şi a măsurilor de îmbunătăţire a activităţii, serviciilor și intituțiilor organizate la nivelul județului Satu Mare. Încă de la începutul anului, Instituţia Prefectului a solicitat conducătorilor serviciilor publice deconcentrate să comunice principalele modificări legislative specifice domeniului de activitate.
Enumerăm câteva dintre tematicile abordate în rapoarte: combaterea absenteismului și a abandonului școlar; analizarea problemelor cu care se confruntă instituțiile reprezentate la nivelul județului; colaborarea interinstituțională, exemple de bune practici; informarea și educarea consumatorului.
De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţelor au prezentat informări şi rapoarte ale conducerilor de instituţii.

Gala administrației guvernamentale

Din septembrie, ca urmare a unui proiect lansat de Instituția Prefectului pentru a marca 25 de ani de la înființare, s-a organizat Gala administrației guvernamentale la nivelul județului Satu Mare, în cadrul căreia și-au prezentat evoluția și principalele proiecte mai multe servicii publice deconcentrate și instituții.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns