Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Mani Gyenes este unul dintre sportivii anului la motociclism

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La Gala Campionilor FRM au mai fost premiați sătmărenii Marton Szilveszter și Cristian Ardelean

Marton Szilveszter, Emanuel Gyenes, Cristian Ardelean
Marton Szilveszter, Emanuel Gyenes, Cristian Ardelean

La finalul fiecărui an, Federația Română de Motociclism își premiază cei mai buni sportivi. Gala Campionilor 2015 a avut loc în 19 decembrie în sala Amfiteatru a Centrului Național de Conferințe al Insititutului Național de Statistică din București. Printre laureați am avut și trei sătmăreni, iar dintre ei nu putea lipsi Emanuel Gyenes.

După un an lung, plin de concursuri, sportivii s-au văzut a fi “obligați” să fie echipați de gală, adică așa cum nu-i întâlnim în competiții. Chiar pe o rețea de socializare, Gyenes a adresat o întrebare “Cum ne stă mai bine? Așa sau în echipamentul de enduro?”. Desigur, piloților le stă bine pe motor, dar cireașa de pe tort o reprezintă cupele, plachetele și medaliile, toate alături de un costum la patru ace.

Revenind la subiect, la Gala Federației Române de Motociclism au fost premiați cei mai buni sportivi de la mai multe categorii precum viteză și supermoto, tot-teren, motorcros sau dirt-track. În ceea ce ne privește pe noi, am avut sătmăreni la tot-teren, prin Emanuel Gyenes, Marton Szilveszter și Cristian Ardelean. Gyenes a devenit pentru a 8-a oară campion național la enduro, la clasa A. Totodată, pilotul de la Autonet Motorcycle Team a fost numit unul dintre sportivii anului, la categoria tot-teren pentru rezultatele obținute la diferite competiții (Six Days, Dakar). În cadrul aceluiași campionat, tot la clasa A, Marton Szilveszter a terminat pe locul 3, iar la clasa C, Cristian Ardelean a devenit campion național.

“A fost un an bun fără probleme, nici fizice și nici tehnice. Sper ca anul care vine să fie mai bun, începând mai ales cu prima cursă, cea de la Dakar”, ne-a transmis Gyenes. Sătmăreanul se pregătește pentru ediția 2016 a celui mai dificil rally-raid de pe planetă. Ne referim la Dakar. Va fi a șasea participare pentru el, iar acum va alerga pe un KTM 450 Rally Replica.

“Duminică plec de acasă, luni am avionul din București. Pe 29 decembrie voi fi în Buenos Aires cu băieții. Mai facem acolo verificările administrative, tehnice și ne pregătim de start. În 2 ianuarie avem un prolog lângă Buenos Aires prin care se face ordinea de start pentru raliu. Concursul începe în 3 ianuarie”, ne mai spune Mani. Dar legat de participarea la Dakar vom reveni.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns