Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Magia Crăciunului la Şcoala Gimnazială „Petőfi Sándor” Livada

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

livÎn această lună la Şcoala Gimnazială „Petőfi Sándor” Livada a fost marcată „Magia Crăciunului”, un proiect educaţional care se doreşte să aducă o rază de lumină şi bucurie tuturor copiilor şi membrilor comunităţii din oraşul Livada.


Astfel, au avut loc activităţi precum: confecţionarea de obiecte de Crăciun, expoziţie de icoane, recitare de poezii şi de colinde, prepararea de mâncăruri specifice locale şi Târg de Crăciun. În cadrul Centrului de Documentare şi Informare a avut loc expoziţia de pictură pe sticlă şi lemn intitulată „Icoana din suflet” vizitată de toţi elevii interesaţi din şcoală, asigurându-se un ambient muzical de iarnă (colinde), iar cei pasionaţi de fotografie şi-au putut realiza propria fotografie utilizând resursele materiale puse la dispoziţie de CDI (aparat foto, imprimantă color, hârtie foto etc). Elevii claselor pregătitoare A şi B, sub îndrumarea învăţătoarelor Bărbuş Viorica, Hepcal Iuliana şi profesorului documentarist Szalay Miklos Attila au confecţionat felicitări pentru Moş Crăciun (origami – brăduţ de iarnă şi desen – Clopoţeii magici) pe care le-au dus acasă pentru ca împreună cu părinţii să-i scrie moşului o scrisoare. Activitatea a fost sprijinită de CREDDIS Satu Mare.

12421592_1171837049511582_1931600578_nTot în această lună elevii şcolii au primit cadouri din partea primarului Piricsi Arthur şi a Consiliului Local. De asemenea, prin mijlocirea primarului oraşului s-au primit şi în acest an pachete din Germania pentru toţi copiii care umblă la şcoală (preşcolari, şcoala primară şi gimnazială) din Adrian, Dumbrava şi Livada. În sala de festivităţi a şcolii a avut loc spectacolul – Răsună clopot de colind, unde elevii claselor primare şi gimnaziale au recitat poezii şi colinde la care au participat elevi, cadre didactice, primar al oraşului Livada, Piricsi Arthur, reprezentanţi ai Consiliului Local, directorul Csaki Francisc şi membri ai comunităţii locale (părinţi, bunici şi alte rude ale elevilor). Serbările au continuat să fie prezentate de cei mici (clasele primare) în sălile de clasă pentru părinţi şi alte rude.
702881_1171837052844915_1635070703_nUltima activitate din acest an a fost Târgul de Crăciun, unde elevii şi-au prezentat într-un stand al clasei produsele realizate de ei precum: felicitări, obiecte decorative de Crăciun, preparate specifice locale etc. Aceste activităţi au fost coordonate de învăţătoare şi diriginţi sprijiniţi de membrii comunităţii locale.

La finalul activităţilor desfaşurate in CDI, din banii adunaţi au fost sprijite zece familii cu alimente: zahăr, făină, ulei, macaroane, carne de porc şi preparate din porc, bomboane, alimente conservate (zacuscă, compot, gem etc), delicat şi altele pentru a avea sărbători mai luminate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns