Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Un deputat PSD consideră neconstituţională cererea PNL privind alegeri locale în două tururi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cererea PNL privind organizarea alegerilor locale în două tururi de scrutin este neconstituțională, iar legislația electorală nu poate fi modificată cu un an înainte de alegeri, în sensul avantajării unui partid politic, a declarat marți, la RFI, deputatul PSD Florin Iordache, vicepreședinte al Camerei.

“Este o cerere neconstituțională. Doamna Gorghiu, înainte de a spune, ar trebui să vadă deciziile Curții Constituționale, care și în 2012, dar și acum un an a spus un lucru foarte clar: cu un an înainte de alegeri, fie că discutăm de alegeri locale sau parlamentare, legislația electorală nu poate fi modificată, în sensul avantajării unui anumit partid politic. Punctul de vedere al doamnei Gorghiu putea fi susținut în Comisia pentru modificarea Codului electoral, care un timp a fost condusă de domnul Voicu. De ce atunci nu au avut un astfel de punct de vedere? E o întrebare la care mi-e greu să răspund”, a precizat Iordache, citat de Agerpres.

Întrebat dacă ar fi de acord cu alegeri locale în două tururi, Iordache a răspuns negativ, fiind de părere că schimbarea modului de a alege primarii nu ar ajuta pe cineva acum.

Cât privește faptul că ideea alegerilor locale în două tururi de scrutin a fost și o solicitare a manifestanților, Iordache a spus că legea se modifică în Parlament, nu în stradă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns