Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Băsescu i-ar fi cedat Preşedinţia lui Voronin

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Traian Băsescu a declarat că i-a propus fostului preşedinte moldovean Vladimir Voronin unirea dintre România şi Republica Moldova, în urma căreia i-ar fi cedat locul acestuia în fruntea “României Mari”.
Traian Băsescu a reluat, de ziua Micii Uniri, ideea lansată în timpul mandatului său: “Următorul proiect de ţară pentru România este unirea cu Republica Moldova”. Fostul preşedinte a amintit şi episodul în care i-a propus lui Voronin, lider comunist, să înfăptuiască unirea. “Tensiunile dintre mine şi Voronin au pornit de la asta, că i-am spus verde în faţă: ‘hai în Parlament amândoi, tu preşedintele României Mari, eu vicepreşedinte şi facem unirea şi atunci Voronin a început să arunce pietre peste frontieră (…) Deci ăsta a fost un antiromân, dar nu un prorus”, a declarat Băsescu la Conferinţa Românilor de Pretutindeni, la Palatul Parlamentului, scrie dcnews.

Liderul comuniştilor moldoveni este cel care susţinea, în 2013, că Traian Băsescu face presiuni asupra politicienilor de la Chişinău şi că îl sună noaptea în stare de ebrietate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns