Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Juniorii de la CS Satu Mare au cucerit aurul şi la echipe

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

La Campionatul Naţional de spadă

spada baietiCampionatul Naţional de spadă pentru juniori la masculin s-a încheiat joi odată cu proba pe echipe. După cele trei medalii cucerite la proba individuală, echipa de la CS Satu Mare a obţinut titlul naţional şi în proba pe echipe. Însă nu a fost deloc uşor, ultimul act s-a dovedit a fi extrem de echilibrat.

Totul s-a desfăşurat în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv “Petrache Trişcu” din Craiova. La startul probei pe echipe s-au prezentat nouă formaţii: LPS Craiova1, LPS Craiova2, LPS Craiova3, LPS Craiova4, LPS Craiova5, CS UNEFS Bucureşti 1, CS UNEFS2, CS Satu Mare şi CSS Steaua. Echipa noastră a fost formată din Marton Szep, Adam Macska, Balazs Szilagyi şi Alexandru Oroianu. După un tur liber, sătmărenii au eliminat LPS Craiova 3, scor 45-20.

În semifinale au trecut de LPS Craiova 2, scor 45-26. A urmat ultimul act în care CS Satu Mare a înfruntat CS UNEFS Bucureşti 1. O finală extrem de echilibrată. Bucureştenii au început bine au condus mai mult de jumătate din meci, însă Szilagyi a adus clubul sătmărean în avantaj la 35-33. A intrat Adam Macska care a făcut 40-37, iar lupta finală s-a dat între Marton Szep şi Adrian Dabija. Sătmăreanul Marton a adus victoria pentru CS, s-a terminat 45-43.

Am cucerit aşadar titlul naţional la o zi după medaliile la individual. Vă amintim că acolo Marton Szep s-a clasat pe primul loc, iar Adam Macska şi Balazs Szilagyi au luat medaliile de bronz.

“Nu a fost uşor cum ne-am gândit. Înainte cu trei asalturi au condus bucureştenii însă am revenit. După rezultatele de la individual era de aşteptat să câştigăm, dar cu UNEFS a fost foarte greu, am luptat mult”, ne-a declarat antrenorul Nagy Lehel.

“Astăzi a ieşit foarte bine, mă bucur foarte mult pentru copii, au tras mult mai bine decât la Campionatul Naţional de cadeţi. Acolo Macska a fost pe locul 5, aici pe 3, Szilagyi care nu a prins finala acolo, aici a fost pe trei”, ne-a declarat antrenorul Francisc Csiszar menţionând că Szep, Oroian şi Macska şi-au câştigat dreptul de a participa la Campionatul European.

Vineri şi sâmbătă, aceeaşi sală va găzdui probele feminine la individual şi echipe. Antrenorul Adrian Pop a făcut deplasarea cu 7 sportive: Sandra Pop, Teodora Coste, Zsofia Kato, Astrid Kiss, Maria Crăciun, Boglarka Szabo şi Amarillisz Pallai.

“Sistemul care se aplică la noi în ţară este foarte bun. Se face un tur, apoi altul, nu pică nimeni şi se merge la eliminări directe. Sunt multe asalturi de care e nevoie pentru experienţa fetelor. Trebuie să aibe şi în cap şi în picioare câteva sute de asalturi. Să avem şanse reale la categoria de vârstă la care se află fetele”, ne-a spus antrenorul Francisc Csiszar, menţionând că doar două dintre cele 7 fete fac categoria de juniori, restul sunt mai mici. Însă, dacă tot au mers cu un microbus au preferat să ducă cât mai multe sportive, să prindă experienţă.spada

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Nadal s-a impus la Abu Dhabi

Asculta acest articol Zilele trecute s-a desfășurat un turneu de pregătire în vederea noului sezon de tenis. Turneul de la