Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cioloş lasă Parlamentul să ia o decizie privind alegerea primarilor în două tururi

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit luni cu reprezentanţii partidelor pentru a discuta despre solicitarea PNL privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

UPDATE: 18.20. Premierul Cioloş a prezentat rezultatul consultărilor. Dacian Cioloş spune că decizia privind alegerile este eminamente politică.

Majorităţile sunt foarte volatile şi nu există o majoritate clară pentru alegeri în două tururi, a spus premierul. În aceste condiţii, date fiind şi constrângerile constituţionale, premierul exclude emiterea unei OUG sau asumarea răspunderii. Decizia rămâne la Parlament, precizează Cioloş.

UPDATE 13:29 – UNPR este împotriva modificării legii şi vrea primari aleşi într-un singur tur de scrutin

Liderii UNPR au discutat cu premierul Dacian Cioloş separat, în timp ce PSD şi ALDE au participat împreună la consultări.

UPDATE 13:25 – Daniel Fenechiu: PSD, UNPR şi ALDE nu vor alegerea primarilor în două tururi

Liderul PND, Daniel Fenechiu, a declarat că s-a conturat o majoritate parlamentară, formată din PSD, UNPR şi ALDE, care se opune alegerii primarilor în două tururi. El spune că Dacian Cioloş ar trebui să îşi asume răspunderea pentru că “nimeni nu-şi permite să introducă moţiune de cenzură”

UPDATE 13:50 – MP susţine alegerea primarilor şi a şefilor de CJ în două tururi

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, a declarat, luni, după consultările cu premierul, că a susţinut asumarea răspunderii pentru un pachet de legi care să includă alegerea primarilor în două tururi, dar şi a şefilor de CJ, însă, în opinia sa, premierul nu se va implica în modificarea legii.

UPDATE 13:30 – Orban: PNL îşi menţine opinia privind alegerea primarilor. Aştept poziţia oficială a premierului

UPDATE 12:20 – Dragnea: Premierul nu are de gând să dea OUG sau să-şi asume răspunderea pentru alegerea primarilor

UPDATE: 11.20. Liderul PSD Liviu Dragnea a ajuns la Vila Lac 1. Imediat după el a ajuns şi liderul ALDE Călin popescu Tăriceanu.

UPDATE: 11.00 – La consultările de la Vila Lac 1 a fost şi delegaţia UNPR, în frunte cu Gabriel Oprea şi Neculai Onţanu. Cei de la UNPR ar dori un singur tur, însă nu vor boicota alegerile indiferent ce decizie se va lua.

UPDATE: 10.20 –  Discuţiile dintre premierul Dacian Cioloş şi partide privind revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin au început, luni, la Vila Lac 1, cu delgaţia PNL.

UPDATE: Premierul Dacian Cioloş a avut duminică seara o întâlnire de taină cu liderul PSD Liviu Dragnea cu mai puţin de 24 de ore înainte de consultările oficiale de luni privind modificarea legii alegerilor locale.

UPDATE: Dacian Cioloş nu l-ar fi invitat pe Traian Băsescu, liderul Mişcării Populare,  la consultările de luni de la Vila Lac privind modificarea legilaţiei electorale.

UPDATE: O delegaţie condusă de preşedintele PSRO, Mircea Geoană, se va întâlni, luni, cu premierul Dacian Cioloş în cadrul consultărilor pe tema modificării legii alegerilor locale, au declarat oficiali ai formaţiunii politice.

UPDATE: Delegaţia UDMR va participa luni la întâlnirea cu premierul Dacian Cioloş, pe tema modificării alegerilor locale, dar nu este de acord cu alegerea primarilor în două tururi, au declarat oficiali din biroul de presă al Uniunii.

UPDATE: Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat duminică, la Deva, că este ”convins” că premierul Dacian Cioloş va opta pentru modificarea legii electorale, în sensul alegerii primarilor din două tururi de scrutin.

UPDATE: Copreşedintele PNL Vasile Blaga, secretarul general al partidului, Ilie Bolojan, şi prim-vicepreşedinţii liberali Ludovic Orban, Adriana Săftoiu şi Gheorghe Flutur formează delegaţia liberală care va merge, luni, la discuţiile cu premierul Dacian Cioloş pe marginea modificării legii alegerilor locale.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a precizat pentru Mediafax că premierul Dacian Cioloş va începe consultările cu partidele pe tema revenirii la alegerea primarilor în două tururi luni. Prima întâlnire urmează să aibă loc la ora 10:00, la Vila Lac 1.

Propunerea PNL mai este susţinută doar de reprezentanţii Mişcării Populare, care nu sunt invitaţi la consultări.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns