Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Deputaţii jurişti au avizat cererea DNA privind arestarea deputaţilor Voicu şi Păun

Mădălin Voicu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

madalin-voicuComisia juridică a Camerei Deputaţilor se reuneşte luni dimineaţa pentru da un aviz asupra cererii DNA de reţinere şi arestare a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, acuzaţi de trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri şi spălare de bani.

UPDATE: Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat, luni, favorabil solicitarea DNA de reţinere şi arestare a deputatului Nicolae Păun, acuzat de trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri şi spălare de bani în acelaşi dosar în care este cercetat şi Mădălin Voicu.

Pentru reţinerea deputatului minorităţilor Nicolae Păun au votat 13 membri ai Comisiei juridice, doi “împotrivă”, iar 3 s-au abţinut. Şi pentru arestarea au fost 13 voturi “pentru”, două “împotrivă” şi trei abţineri.

Nicolae Păun nu a mers la Comisia juridică pentru a-şi susţine punctul de vedere.

Pentru reţinerea deputatului PSD Mădălin Voicu s-au pronunţat 10 membri ai Comisiei juridice, în timp ce 9 au fost “împotrivă”. De asemenea, pentru solicitarea de arestare au votat tot 10 deputaţi, iar 8 “împotrivă”, a precizat vicepreşedintele Comisiei Juridice Ciprian Nica.

La ieşirea din sala de şedinţă, Mădălin Voicu a afirmat că avocaţii săi l-au sfătuit să nu facă declaraţii.


Cei doi parlamentari au fost prezenţi joi şi vineri la Comisia juridică pentru a-şi studia dosarul, scrie Mediafax.

În vreme ce Mădălin Voicu a făcut declaraţii în care şi-a susţinut nevinovăţia, deputatul Nicolae Păun a preferat să folosească uşa din spate a sălii de şedinţă pentru a evita să răspundă întrebărilor ziariştilor.

”Eu nu vreau să politizez acest caz, că alţii îl politizează este problema lor. Eu vorbesc despre o problemă a mea, personală, despre care v-am spus şi continui să cred că sunt agăţat fără niciun fel de vină. Că putem face speculaţii, că putem face suspiciuni rezonabile sau că putem avea tot felul de bănuieli, unele subiective, dacă nu chiar tendenţioase, asta este cu totul altă chestie”, a declarat deputatul social-democrat Mădălin Voicu.

Potrivit unor surse parlamentare, dosarele conţin interceptări ale unor înjurături şi ameninţări făcute la adresa procurorilor de către Nicolae Păun.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că PSD va vota în favoarea cererii DNA.

Dosarul DNA are 19 volume, însumând 4886 de pagini.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns