Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Aplicându-se o regulă inedită la judo, Mercedes Czerlau a cucerit bronzul

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

czerlauFinala Campionatului Național de judo Under 18 a avut loc la sfârșit de săptămână la Târgu Mureș. Printre participanți s-au aflat și trei sportivi de la CS Unio Satu Mare, iar clubul sătmărean s-a întors acasă cu o medalie de bronz. S-a ajuns însă la o situație inedită.

La categoria 63 de kilograme, defășurarea concursului a făcut ca la lupta pentru medalia de bronz să ajungă sătmărencele Mercedes Czerlau și Jennifer Czerlau. Dar regulamentul prevede că frații, surorile, nu au voie să lupte, lăsând ca învingătoarea să fie decisă de antrenorii sportivelor. Fiind la ultimul an de cadeți, antrenorii Mihaly Terely și Doina Czerlau au decis ca medalia de bronz să-i revină sportivei Mercedes Czeralau, iar Jenny a terminat pe locul 5. Desigur, până să se ajungă la această fază, sătmărencele au câștigat dar și pierdut câteva meciuri. La categoria de 63 de kilograme s-au înscris 19 sportive. În altă ordine de idei, scriam zilele trecute că având dublă cetățenie, Mercedes va lupta și la C.N. de cadeți al Ungariei. Dar s-a modificat regulamentul la începutul anului, iar federația din țara vecină nu permite unui sportiv să participe la același campionat, în două țări. Astfel că antrenorii au decis ca sătmăreanca să lupte în România.

Tot la concursul de la Târgu Mureș l-am avut și pe Sabin Demian. La 66 kg s-au înscris 45 de sportivi, însă sătmăreanul a bifat două înfrângeri.

Altfel, pentru secția de judo de la Unio a venit zilele trecute prima medalie din anul 2016. Urmează Campionatul Național de seniori, programat la Iași pentru perioada 4-6 martie. Acolo vom fi reprezentați de Mercedes Czerlau (57 kg), Florin Faur (90 kg), Cristian Șereș (Unio – CSM, 60 kg) și Lorand Samel (Unio – CSM, 100 kg). Deocamdată, din cauza unei accidentări, nu este sigură participarea sportivei Mihaela Faur.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns