Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Deputatul Nicolae Păun poate fi arestat

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Camera Deputaţilor a încuviinţat miercuri cererea DNA privind arestarea deputatului Nicolae Păun, au declarat surse parlamentare. Deputatul nu a fost prezent nici de această dată la şedinţă.

Rezultatul a fost confirmat oficial de conducerea Camerei Deputaţilor.

În favoarea solicitării procurorilor s-au pronunţat 165 de deputaţi, înregistrându-se 86 de voturi ”împotrivă”, scrie Mediafax.

Solicitarea DNA de arestare a deputatului Partidei Romilor Nicolae Păun a fost amânată pentru miercuri, după ce şedinţa plenului de săptămâna trecută a fost suspendată din lipsă de cvorum, iar Biroul Permanent a stabilit reluarea procedurii pe data de 24 februarie.

La şedinţa de plen de săptămâna trecută au fost înregistraţi 178 de deputaţi, iar 191 era cvorumul regulamentar pentru luarea unei decizii. Procedura de vot secret, cu bile, asupra solicitării DNA de arestare preventivă a deputatului minorităţilor a avut loc, însă voturile nu au mai fost numărate. Deputaţii încuviinţaseră anterior reţinerea sa.

Deputatul Nicolae Păun a absentat de la şedinţa plenului în care deputaţii au votat cererile DNA în cazul său.

Deputatul Nicolae Păun, care este şi preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa este acuzat de “folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată”.

El le-a transmis scuze procurorilor pe care i-a insultat în convorbirile telefonice private interceptate spunând că ”erau doar simple vorbe spuse la supărare” şi cerându-le colegilor să voteze miercuri în privinţa arestării sale conform propriei conştiinţe şi principiilor morale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns