Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Conferinţa de la Satu Mare a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal)

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

PPUslPartidului Puterii Umaniste (social-liberal) (PPUsl ) Filiala Satu Mare a organizat sâmbătă, 27 februarie 2016, o conferinţă la Filarmonica „Dinu Lipatti”.

Întâlnirea a avut ca principal scop pregătirea lansării setului de candidaţi ai Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) – Organizaţia Satu Mare la alegerile locale.

Participanţi

Au participat: Maria Grapini, europarlamentar, co-preşedinte al PPUsl; Ioan Ghişe, senator, vicepreşedinte PPUsl, Vasile Deac, preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PPUsl şi doi tineri – Paula Sas şi Vasile Ziber. În sală au fost circa 40 de persoane.

Cuvântul Mariei Grapini

În discursul său, nestructurat, europarlamentarul Maria Grapini a abordat o gamă vastă de probleme, începând cu nemulţumirile oamenilor faţă de actualele partide şi oferta PPUsl. Iată câteva dintre ideile expuse: nu contează numărul de membri de partid, ci numărul de votanţi; conducerea centrală nu se va amesteca în alegerile din filiale; în calitate de europarlamentar, va prelua orice problemă de la cetăţeni şi va oferi consultanţă gratuită; despre problemele industriaşilor români (categorie din care ea însăşi face parte); despre polarizarea din societatea românească; necesitatea unui fond de garantare a creditelor şi linii de creditare; atragerea de bani europeni. A încheiat cu îndemnul ”Haideţi să facem o schimbare!”

Discursul lui Ioan Ghişe

Într-un discurs centrat pe nedreptatea din sistemul de salarizare şi de pensii, senatorul a început prin a oferi câteva exemple contrastante. Astfel, directorul General al Transgaz câştigă 17.000 lei/lună; un medic rezident câştigă 1.200 lei/lună; un locotenent câştigă 3.000 lei/lună; un profesor debutant câştigă 1.000 lei/lună.
La fel în ceea ce priveşte nivelul pensiilor: pensia minimă este de 400 lei (de fapt este un ajutor social) şi există cea mai mare pensie în plată de 34.000 lei a unui domn Benea din Argeş, fost procuror şi şef de penitenciar. Adică raportul între pensia minimă şi maximă este de 1 la 85.
Citând un articol din Constituţie, potrivit căruia ”Statul este obligat să asigure un nivel de trai decent şi măsuri de protecţie socială”, Ioan Ghişe a spus că în 10-12 ani s-ar putea oferi şi românilor salarii şi pensii europene. Ca modalitate concretă de atingere a acestui obiectiv, senatorul a enumerat câteva căi de reducere a risipei: o lege echitabilă a salarizării, reducerea evaziunii cu 20%, măsuri care ar aduce la buget câteva miliarde de euro.
De asemenea, el a propus crearea unui fond de investiţii garantat de stat.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns