Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Gropile sunt umplute cu nesimţirea şi ignoranţa autorităţilor

Adrian Cozma
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Adrian Cozma copresedinte PNL Satu Mare
Adrian Cozma copresedinte PNL Satu Mare

În timp ce actualul primar, domnul Dorel Coica îi linişteşte pe sătmăreni spunându-le că drumurile se asfaltează  şi că totul e în ordine, aceştia fac coadă la service-uri, reparându-şi maşinile şi cheltuindu-şi banii munciţi din  greu.

 

Indiferent cine va câştiga Primăria, doresc ca pe viitor firmele de construcţii să aibă contracte ferme, cu termeni de calitate mult mai aspri şi cu penalizări  dure pentru lucrările neconforme sau termenele lungi în care acestea sunt reparate. Sunt cerinţe normale, de bun simţ. Pentru ca acest lucru să fie posibil, e nevoie ca firmele să nu mai fie protejate de aleşii locali, cum se întâmplă în prezent şi în niciun caz interesele unui patron să fie mai importante decât interesele sătmărenilor.

Eu, din opoziţie, nu pot să asfaltez şi să umplu gropi, nici măcar în faţa casei mele n-aş putea să pun o lopată de bitum. Tot ceea ce pot face este să sesizez care sunt greşelile care au dus la situatia actuală şi ce se poate face pentru ca acestea să nu se repete.
O altă situaţie revoltătoare pe care doresc să o semnalez este modalitatea în care implementarea unor proiecte benefice pentru comunitate sunt distruse de interese  personale.  Pe locul actual al parcărilor Cabinet Dr. Coica urma să fie dată în folosinţă pista de biciclete care urma să lege municipiul de Viile Satu Mare, un proiect ecologic, de viitor.

Personal, azi, îi cer primarului Dorel Costel Coica să facă publice autorizaţiile de construcţie şi avizele de mediu pentru parcarea  de pe Bulevardul Lucian Blaga, din faţa Cabinet Dr. Coica. De asemenea, îi cer să dezvăluie opiniei publice care este valoarea sumelor cheltuite în ultimii 4 ani din bugetul comunităţii pentru asfaltări şi reparaţii ale drumurilor, precum şi perioada de garanţie a lucrărilor acordată de către firmele cu care sunt  încheiate astfel de contracte.

 

Adrian Cozma, copreședinte PNL Satu Mare

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

5 comentarii

  1. Legat de calitatea foarte proasta a lucrarilor se poate spune ca un contract trebuie sa prevada nu numai sume enorme, dar si un termen de executie si un termen de remediere a executiei proaste, precum si penalizari consistente. Nu poti fi platit ca ai facut o lucrare care maine se face praf. Nu o faci cum trebuie, plateste amenzi de sa-ti sara capacele. Dar vorba ceea, lucrarile trec, gropile apar ca dupa ploaie.

    Timpul s-a facut bun de lucru, e senin. Numai fruntile celor ce trec prin piata Somes nu sunt deloc senine: este o adevarata RUSINE pentru ca acolo NU SE LUCREAZA!!!!!!!!! S-a lucrat de luni de zile ce se putea face intr-o saptamana, iar acum se plimba un picamer de cateva ceasuri bune, iar in restul spatiului nu vezi o echipa de lucru. Ce fel de contract este acesta, fara un termen de dare in folosinta de cel mult o luna? Avem asa de multi bani de aruncat pe fereastra? De o echipa profesionista de lucru nu putem beneficia? REPEDE SI BINE nu se poate face? Cat costa lucrarea, cine ne spune?

  2. Sunt convins ca asa vor sta lucrurile si cand veti ajunge voi la putere…omul politic isi face din tradare o profesie, tradarea neamului romanesc, sunteti niste reformisti pusi pe chiverniseala de pe urma distrugerii economiei romanesti.

Lasă un răspuns