Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Iohannis și Ciolos, la bilantul MApN

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Principala miză în 2016, din perspectiva apărării, este extinderea demersurilor începute anul trecut, la nivelul strategiei de apărare şi al întăririi parteneriatelor cu aliaţii, în special cel cu SUA, precum şi consolidarea prezenţei NATO în România, a declarat joi Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la bilanţul MApN, că unul dintre obiectivele importante ale acestui an este consolidarea prezenţiei NATO în România, achiziţionarea de echipamente şi respectarea angajamentelor asumate faţă de partenerii externi. Şeful statului a mai spus că România va trebui să se adapteze continuu la o realitate complexă, precizând că autorităţile de la Bucureşti au confirmat anul trecut hotărârea de a fi un furnizor de securitate în zonă.

El a mai spus că unul dintre evenimentele importante ale anului este summit-ul NATO care va avea loc la Varşovia , precizând că România va trebui să meargă cu un mandat puternic privind întărirea prezenţei alianţei în zonă.

La rândul său, premierul Dacian Cioloş a declarat joi, la bilanţul MApN pe anul 2015, că Armata Română contribuie la pilonii fundamentali ai politicii externe – parteneriatul strategic cu SUA, apartenenţa la NATO şi la UE, precizând că ţara noastră este apreciată în NATO ca aliat predictibil şi de încredere.

Ministerul Apărării Naţionale a publicat, joi, bilanţul pe anul 2015 şi principalele obiective pentru acest an, anunţând că anul trecut au fost realizate 96 de programe de achiziţii şi 400 de exerciţii naţionale şi multinaţionale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns