Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Klaus Iohannis i-a retras Ordinul Steaua României lui Laszlo Tokes

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că a decis retragerea ordinului Steaua României lui Laszlo Tokes, precizând că cel care primeşte o astfel de distincţie a statului trebuie să respecte Constituţia României.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a anunțat, joi, în cadrul unei declarații de presă la Palatul Cotroceni, că i-a retras decorația lui Laszlo Tokes.

“Cel care acordă o distincţie, vrea să îi recunoască un merit celui distins. Cel care acceptă trebuie să recunoască, evident, România şi Constituţia României, să aprecieze valorile care stau la baza acesteia. Având în vedere aceste lucruri am decis să retrag Steaua României domnului Laszlo Tokes,”  a declarat preşedintele Iohannis.

“Decoratia domnului Laszlo Tokes, care i-a fost atribuita in 2009 de presedintele Romaniei si in urma unor declaratii, Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua Romaniei a propus retragerea. Domnul Tokes a contestat decizia si instantele au admis ca acest Consiliu a avut dreptul sa faca propunerea. Chestiunea a ajuns pe masa mea si trebuie sa iau o decizie.

Dupa pararea mea, trebuie sa tinem cont de cateva lucruri: cel care acorda o distinctie vrea sa rasplateasca, sa-i recunoasca un merit. Cel care primeste si care accepta aceasta distinctie trebuie sa recunoasca evident Romania si constitutia tarii, sa aprecieze valorile care stau la baza Constitutiei.

Avand in vedere toate acestea, am decis sa retrag ordinul Steaua Romaniei domnului Laszlo Tokes”, a declarat Iohannis.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis definitiv retragerea decoraţiei „Steaua României” în ceea ce îl priveşte pe europarlamentarul Laszlo Tokes, judecătorii confirmând astfel decizia luată de Consiliul Naţional al Ordinului Naţional “Steaua României”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

Lasă un răspuns