Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

La vară se va naşte Orchestra de Tineret “Ştefan Ruha”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ştefan Ruha
Ştefan Ruha

Filarmonica “Dinu Lipatti” Satu Mare formează în vara acestui an Orchestra de Tineret “Ştefan Ruha”. Prima acţiune a acestei noi formaţii muzicale este programată în perioada 7-13 august 2016 în Satu Mare şi Carei. Evenimentul este patronat de Dr. Rudolf Fátyol, directorul Filarmonicii sătmărene, discipol al maestrului Ruha.

Tinerii muzicieni care vor fi selectaţi în orchestră vor pregăti un program din care fac parte Dansurile Româneşti de Bartok, Concertul în Mi bemol major pentru trompetă şi orchestră de Haydn, patru cântece de Schubert orchestrate de Liszt şi ultima simfonie a lui Haydn, nr. 104 în Re major. Repetiţiile, repetiţiile de partidă şi concertul vor fi dirijate de Szabolcs Hermann şi vor începe din data de 8 august 2016. Se vor susţine două concerte, pe 11 august la Carei, oraşul natal al maestrului Ştefan Ruha, respectiv pe 12 august la Satu Mare.

Sunt aşteptaţi să se înscrie pentru această acţiune tineri muzicieni, elevi şi studenţi cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani. Înscrierea se face prin completarea formularului de înscriere disponibil pe site-ul orchestrei sătmărene, http:// filarmonicasm.ro, şi a unui CV cu poză, Se pot face înscrieri şi pentru poziţia de concert-maestru. Detalii se găsesc pe site-ul Filarmonicii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns