Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Dublă lansare Nicu Alifantis – volumul “FaceCarte” și CD-ul “Madame mon amour”

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
]Alifantis în concert
Alifantis în concert

Cantautorul Nicu Alifantis a lansat luni volumul “FaceCarte”, care cuprinde o selecție a postărilor de pe pagina sa oficială de Facebook, și CD-ul “Madame mon amour”, o compilație de 15 cântece de iubire, pe versuri de Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, Adrian Păunescu, Radu Stanca, Nina Cassian.

Artistul a declarat că volumul, o traducere mot-a-mot a Facebook-ului, conține “poeme, portrete, povestiri despre diverse întâmplări, legate de diverși oameni, diverse spectacole, de diverse albume, călătorii, drumuri prin viață și întâmplări”.

“Cartea are o poveste specială, în sensul că de-a lungul acestor ultimi ani am intrat în jocul acesta al Facebook-ului, cum mulți dintre noi am intrat, și pe mine m-a și prins. Am și fost îndrumat și încurajat de foarte multă lume să mă joc cu povestea asta și, din 2010 până în 2015, am tot postat, am tot scris tot felul de năzbâtii, mi-am rupt mult din timp pentru asta, dar am zis că această comunicare directă cu oamenii o simt în primul rând fanii care sunt înscriși pe pagina mea. Și a fost să se adune tot felul de lucruri — de la poeme, portrete, povestiri despre diverse întâmplări pe care le-am trăit legate de diverși oameni, de diverse spectacole, de diverse albume, călătorii, drumuri prin viață și tot felul de întâmplări care s-au ciocnit de mine”, a afirmat artistul la lansare.

Nicu Alifantis a precizat că în paginile cărții “sunt multe portrete” ale unor oameni care au însemnat și înseamnă foarte mult pentru el.

Cu aceeași ocazie Nicu Alifantis a lansat și un nou CD, cu 15 cântece și un poem, dedicate femeii, în care a adunat melodii mai vechi și mai noi, cea mai veche fiind din anul 1984.

“Acest CD conține o compilație de piese mai vechi, de dragoste toate, închinate doamnei din sufletele noastre. CD-ul este o compilație, care conține 15 cântece și un poem, dedicate femeii. (…) Se cheamă ‘Madame mon amour’. Ideea acestui titlu mi-a venit de la poemul care se cheamă ‘Madame mon amour sau femeia ca un drog’, care este înăuntru. Pot să vă spun că sunt niște cântece pe care le-am compus de-a lungul anilor, cel mai vechi de pe acest album este ‘Scrisoare’, din 1984, iar celelalte sunt mai noi, ajungând până la ‘Mozaic’, albumul din 2013”, a mai spus Alifantis.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns