Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Poemul Simfonic ‘Jazz Ecumenica’, interpretat în premieră la Minsk

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Florin Răducanu
Florin Răducanu

Cu ocazia celei de-a V-a ediții a Zilei Internaţionale a Jazz-ului, Ambasada României la Minsk organizează, în parteneriat cu Filarmonica de Stat a Republicii Belarus, interpretarea în premieră a Poemului Simfonic “Jazz Ecumenica”, semnat de pianistul şi compozitorul român Florin Răducanu.

Acest proiect româno-belarus este inclus în cadrul Festivalului “Minskaia Vesna” şi este realizat printr-o colaborare de amploare dintre artiștii din România şi Belarus. Evenimentul muzical de la Minsk își propune să evidenţieze rolul jazz-ului de a uni oameni din diferite ţări și a crea un dialog universal al păcii, al respectului între culturi și al înțelegerii.

Din partea gazdelor vor participa: Orchestra Simfonică de Stat a Republicii Belarus, condusă de dirijorul său principal, Alexandr Anisimov, grupul feminin al Capelei Corale a Filarmonicii, saxofonistul Andrei Kleşcev, Viaceslav Serghienko – la contrabas şi percuţionistul Alexandr Mineţ. Împreună cu muzicienii belaruși, pe scenă vor evolua compozitorul Florin Răducanu – la pian și naista Dalila Cernătescu.

Concertul “Jazz Ecumenica” va avea loc astăzi, 7 aprilie 2016, în Sala Mare a Filarmonicii de Stat a Republicii Belarus, în cadrul seriei “Diplomație prin jazz” și al campaniei UNESCO de promovare a jazz-ului în luna aprilie (Jazz Appreciation Month).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns