Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SANITAS pregăteşte mai multe acţiuni de protest

Sigla Informatia Zilei
SANITAS pregăteşte mai multe acţiuni de protest
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Aurelia Pop, presedinta U.J Sanitas Satu Mare
Aurelia Pop, presedinta U.J Sanitas Satu Mare

Uniunile judeţene SANITAS vor organiza la 20 aprilie 2016 acţiuni specifice la prefecturile judeţene, ca un prim pas din programul amplu de manifestări al Federaţiei Sanitas stabilit în urma şedinţei Consiliului Naţional de la finalul săptămânii trecute.

Calendarul acţiunilor sindicale SANITAS urmează să fie pus în aplicare şi poate să ajungă până la grevă generală, inclusiv miting dacă autorităţile statului nu vor onora revendicărilor angajaţilor din sistemul sanitar, sistemul de asistenţă socială şi medico social.

Aurelia Pop, preşedinta U.J. Sanitas Satu Mare a precizat că în plan local se ia în calcul aducerea la cunoştinţa prefectului asupra doleanţelor SANITAS prin înmânarea unui document cu toate revendicările organizaţiei sindicale. Lidera SANITAS a subliniat că federaţia a lăsat la latitudinea fiecărei organizaţii de a găsi formula cea mai potrivită de manifestare. “Ne-am propus să înmânăm Instituţiei Prefectului un document cu toate cererile SANITAS, deoarece sunt revendicări care îşi găsesc soluţionarea doar la nivel central, iar o pichetare nu ar rezolva cu nimic problemele noastre”, a fost de părere Aurelia Pop.

Federaţia SANITAS atrage atenţia Guvernului României că “sectorul sanitar este lăsat să se zbată între lipsa dotărilor şi cea a personalului de specialitate insuficient pentru acest sistem atât de important, dar lăsat sau chiar încurajat în continuare să emigreze”. De asemenea, este menţionat faptul că eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale, deblocarea posturilor de specialitate, majorarea salarială cu 25% în 2016 sunt doar câteva dintre revendicările negociate încă de la începutul acestui an de Federaţia SANITAS, atât cu Ministerul Sănătăţii cât şi cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Demersul SANITAS este motivat şi de atitudinea Guvernului faţă de legea salarizării tratată sub forma “uite legea, nu e legea”.

Calendarul protestelor prevede ca în data de 20 aprilie, în intevalul orar 11.00 – 13.00, toate organizaţiile judeţene SANITAS să desfăoare acţiuni la prefecturile judeţene.

În perioada 9-13 mai, Federaţia SANITAS va organiza pichetări în faţa Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Familie, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi Ministerului Finanţelor Publice.

În funcţie de rezultatele obţinute în negocierile care se vor desfăşura în paralel cu acţiunile de protest, în luna iunie va fi organizat un miting de amploare în faţa Guvernului României.

Puteţi citi continuarea în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf)

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns