Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sute de puieți de pomi fructiferi au fost plantați în localitatea Unimăt

Plantări de pomi fructiferi în curtea bisericii din Unimăt
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Plantări la grădinița din localitate
Plantări la grădinița din localitate

Săptămâna trecută a fost una în care s-a pus un mare accent pe activitățile în aer liber în toate instituțiile de învățământ din județ. În localitatea Unimăt, la inițiativa Asociației Phoenix, organizație nonguvernamentală, s-a desfășurat o mare acțiune de plantare de pomi fructiferi.

“Poate cea mai mare plantare din țară”, ne mărturisește Aurelia Târjoianu, reprezentanta ONG-ului. În Unimăt, sute de puieți de măr, păr, prun, cireș, vișin, cais și piersic au ajuns în câteva locații prin implicarea copiilor și a vârstnicilor din sat.

Acțiunea de plantare s-a făcut în cadrul mai multor proiecte pe care Asociația Phoenix le derulează vreme de trei ani< “Vrem să mâncăm fructe românești, deci plantăm”, “Nicio gospodărie fără pomi fructiferi” și “Să salvăm satul românesc”. Copiii din localitate au primit sute de puieți de pomi fructiferi, puieți pe care cu ajutorul comunității, a “oamenilor mari”, i-au plantat în curtea lor de-acasă, dar și la școală, la biserică, în curtea căminului cultural. În fiecare gospodărie din sat au ajuns pomii fructiferi, iar cei mici au sarcina de a-i îngriji, de a-i urmări cum cresc și de a lua măsuri atunci când se impun. Pentru a-i încuraja pe copii să aibă grijă de pomii fructiferi plantați în satul lor, Asociația Phoenix demarează și un concurs, iar în luna septembrie vor fi desemnați câștigătorii pe două mari secțiuni< cel mai frumos pom fructifer și cel mai responsabil copil.

Plantări de pomi fructiferi în curtea bisericii din Unimăt
Plantări de pomi fructiferi în curtea bisericii din Unimăt

“Un fruct românesc din satul tău înseamnă sănătate!”. Acesta a fost mesajul transmis de reprezentanții Asociației Phoenix Unimăt, educatoarea Bianca Silaghi, Lazăr Marinel – unul din fondatorii organizației nonguvernamentale, și susținătorii proiectului: Emeric, Simion, Kinga și Florin.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

7 comentarii

  1. Uite o actiune bine gandita. Tinteste mediul, educatatia,social, economic,sanatate. O actiune de rezultat.NU se face ceva de dragul de a se face. E de invidiat. Asa este, cred ca peste cativa ani,Unimatul va fi ca o livada mare de unde se vor putea cumpara fructe sanatoase. Deci, JOS PALARIA .

Lasă un răspuns