Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Steaua, omagiată la 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

steauaÎn cadrul unei festivități organizate de CS Steaua, care a avut loc marți seara la București, la Cercul Militar, jucătorii, antrenorii și echipei de fotbal Steaua din 1986 au fost sărbătoriți, la aniversarea a 30 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni, echivalentul Ligii Campionilor de azi.

Au fost de față majoritatea jucătorilor care au jucat finala de acum 30 de ani. Helmuth Duckadam, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ilie Bărbulescu, Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu, Marius Lăcătuș, Anghel Iordănescu, Marin Radu II, Anton Weissenbacher, Pistol, Tudorel Stoica precum și antrenorul Emeric Ienei. Cu toții au primit din partea CSA Steaua câte o diplomă de excelență și un trofeu replică a Cupei Campionilor Europeni. Au lipsit Victor Pițurcă, Ștefan Iovan și Dumitru Stângaciu, cu toții aflați în străinătate la echipele pe care le antrenează în momentul de față. Cei prezenți au ținut un minut de reculegere în memoria fostului jucător Lucian Bălan și a fostului președinte al secției de fotbal a clubului Steaua, Ion Alecsandrescu, ambii decedați în ultima perioadă.

În luările de cuvânt, Helmuth Duckadam l-a rugat pe ministrul Apărării Naționale să nu lase să moară echipa de fotbal Steaua. “Nu lăsați această echipă să moară”, a spus Duckadam, în prezent angajat al FC Steaua, grupare care se află de mai mult timp în conflict cu CSA Steaua.

Boloni nu l-a uitat pe Valentin Ceaușescu, căruia a ținut să îi mulțumească pentru sprijinul acordat în acea periodă. “Vreau să îi mulțumesc celui care a fost managerul nostru atunci, domnului Valentin, care are un mare, mare merit în realizarea acestei performanțe”, a afirmat Boloni.

La eveniment au asistat ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, ministrul Sportului, Elisabeta Lipă, dar și premierul Dacian Cioloș ajuns cu o întârziere de 25 de minute.

Steaua a cucerit Cupa Campionilor în 7 mai 1986 într-o finală jucată la Sevilla cu Barcelona, încheiată 0-0, dar tranșată de echipa din București la loviturile de departajare, 2-0, după transformările lui Lăcătuș și Balint.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns