Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Stolojan consideră că Parlamentul reprezintă cel mai mare risc la ora actuală

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Parlamentul nu simte niciun fel de responsabilitate faţă de Executiv, a declarat la RFI europarlamentarul PNL Theodor Stolojan pe tema raportului CE potrivit căruia există o serie de riscuri financiare.

”Cel mai mare risc care există la ora actuală este Parlamentul României, care nu are absolut sau nu simte nici un fel de responsabilitate faţă de Executiv. În consecinţă, vedeţi că tot timpul sunt acolo fel de fel de proiecte de legi care aduc noi cheltuieli în sarcina bugetului public, fără să ţină seama de resurse, în acest an vorbesc” , a afirmat Stolojan joi, la RFI, solicitat să comenteze raportul CE, potrivit căruia România nu se confruntă cu dezechilibre macroeconomice, însă există riscuri financiare generate de activele externe, vulnerabilităţile sectorului bancar, creşterile salariale în domeniul bugetar şi politicile prociclice.

Theodor Stolojan a afirmat că Guvernul Ciolos are misiunea extrem de grea de a menţine deficitul de 3% în contextul “măsurilor populiste” propuse de parlamentari, relatează Mediafax.
“Deci Executivul condus de Dacian Cioloş are o misiune extrem de grea şi anume să predea la sfârşitul anului o economie, un buget care rămâne în cadrul deficitului de 3% şi care să nu explodeze în anul 2017, din cauza măsurilor populiste tot propuse de către fel de fel de parlamentari în Parlamentul României”, a afirmat Stolojan.

Stolojan a spus că Guvernul trebuie să aplice legile aprobate de Parlament, afirmând că dacă nu se întâmplă acest lucru Guvernul care va veni după alegerile parlamentare “va începe prin a restabili echilibrele în economie”.

“Guvernul va trebui să aplice legile aprobate de Parlament, pentru că asta înseamnă statul de drept. Sigur, în anumite situaţii poate interveni cu Ordonanţe de Urgenţă. Dacă nu se întâmplă acest lucru, sigur că în 2017 Guvernul care va veni în urma alegerilor va începe prin a restabili echilibrele în economie, aşa cum de fapt s-a mai întâmplat de multe ori în România”, a răspuns Theodor Stolojan, întrebat ce trebuie să facă Executivul dacă Parlamentul va continua să aprobe legi populiste.

România nu se confruntă cu dezechilibre macroeconomice, dar există riscuri financiare generate de activele externe, de vulnerabilităţile sectorului bancar, de creşterile salariale în domeniul bugetar şi de politicile fiscale prociclice, a anunţat miercuri Comisia Europeană.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns