Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Turneul ‘Flautul fermecat’ ajunge în Japonia

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Periplul național și internațional din această primăvară al Turneului Naţional „Flautul Fermecat“, un proiect Radio România, cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, continuă, după succesele din luna martie de la Washington şi de la New York. Cei doi muzicieni și flautul de aur  Muramatsu vor pleca în Japonia, pentru două recitaluri excepționale. Primul va avea loc la Osaka, într-una dintre cele mai importante săli de concert din Țara Soarelui Răsare, Vega Hall, astăzi, 2 iunie. În cadrul aceluiași spectacol, ca invitați, vor mai evolua violonistul Ciprian Marinescu și violoncelistul Yutaka Hayashi.

Cel de-al doilea recital va avea loc  la Tokyo, pe 4 iunie, la Muramatsu Hall, sala școlii de muzică patronate de fabrica Muramatsu, care a creat flautul de aur special pentru Ion Bogdan Ştefănescu. Muzicienii vor interpreta lucrări de Anton Pann, George Enescu, Tudor Ciortea, Paul Constantinescu, Petre Elinescu, Ciprian Porumbescu, Vasile Jianu, Ioan Dobrinescu, Tiberiu Brediceanu, Sigismund Toduță, Stan Golestan, Dan Voiculescu, Horațiu Rădulescu și Doina Rotaru.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Portul popular românesc

PORTUL STRĂMOȘILOR

Portul popular românesc

Timid, oameni iubitori de frumos și – de apreciat –, în mod deosebit, tineri, au început să se înveșmânteze în portul strămoșilor la sărbătorile religioase ori la cele cu caracter istoric, ajungându-se astăzi că purtarea costumului popular să devină un adevărat curent „etno”.