Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

România riscă să piardă peste trei miliarde de euro de la UE

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Corina Creţu - europarlamentar PSD
Corina Creţu – europarlamentar PSD

Eurodeputatul Corina Crețu revine cu un nou avertisment pentru Guvernul tehnocrat din cauza absorbției fondurilor europene, care în acest an este zero. România va pierde peste circa trei miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

“În Uniunea Europeană, bugetul este conceput pe  șapte ani. Am atras încă de la început atenția autorităților române sâ acorde o atenție sporită demarării la timp a perioadei de implementare 2014-20120.

Este vorba nu doar de cele peste două miliarde de euro, care reprezintă un avans  al sumelor pe care va beneficia România, dar România are în perioada 2014-2020 la dispoziție, numai din fondul european pentru dezvoltare regională și fondul de coeziune  și fondul social  23 de miliarde de euro, care se adaugă alte miliarde din fondul european pentru agricultură și dezvoltare rurală.

Asta în teorie, dar în practică așteptăm să se îndeplinească condiționalitățile potrivit regulamentelor în domeniul achizițiilor publice, al managementul deșeurilor, al infrastructurii în sănătate, așteptăm adoptarea masterplanului de transport”, a declarat Corina Crețu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. Romania pierde ca intotdeauna !…..Asa e cand alegeti in fruntea tarii oameni certati cu legea, (hoti, corupti ) si nepriceputi. Ei ne storc pe noi prin taxe si impozite marite/dublate ca sa aiba ce fura si nu fondurile europene ale caror cheltuieli sunt urmarite !. Asta-i politica romaneasca !.

Lasă un răspuns