Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Anual, 150 de elevi din judeţ abandonează şcoala iar 300 pleacă în alte judeţe

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

durla-calinPotrivit inspectorului şcolar general Călin Durla, în învăţământul liceal şi profesional din judeţ se înscriu cu circa 450 de elevi mai puţini decât numărul total de absolvenţi de gimnaziu.

Potrivit inspectorului şcolar general Călin Durla, în învăţământul liceal şi profesional din judeţ se înscriu cu circa 450 de elevi mai puţini decât numărul total de absolvenţi de gimnaziu. Dintre aceştia, în jur de 150 abandonează şcoala înainte de finalizarea învăţământului obligatoriu. În ceea ce priveşte abandonul şcolar, principala cauză o constituie sărăcia, părinţii nepermiţându-şi să-şi întreţină copiii în şcoală.  Alţi 300 de copii îşi continuă studiile în alte judeţe. Este vorba de şcoli din judeţele mai apropiate de localităţile lor de baştină. Aşa se întâmplă de regulă în zona comunei Hodod, de unde absolvenţii de gimnaziu îşi continuă studiile în Cehu Silvaniei. La fel se întâmplă în comunele Bârsău şi Pomi, precum şi în oraşul Negreşti-Oaş. E adevărat că vin şi la noi elevi din alte judeţe, dar numărul lor este mult mai mic.

O altă cauză a scăderii numărului de copii se explică prin faptul că părinţii care lucrează în străinătate îşi iau copiii cu ei deoarece beneficiază de alocaţii de copii şi chiar de locuinţe sociale.

V. Nechita

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. De ce nu le puneți la dispoziție microbuse școlare? Dacă spre exemplu elevilor de la Hodod dacă le-ati asigura transportul la Liceul Supur, nu ar mai naveta la Cehu Silvaniei. De ce nu permiteți microbuselor să iasă din localitate și sa aducă elevii de pe sate la cele mai apropiate scoli. Un alt exemplu este Stâna. Dacă ați permite microbuselor Liceului Tehnologic Ardud să intre în localitatea, nu ar mai fi abandonul scolar acolo de 100%. Dar noi nu gândim…

Lasă un răspuns