Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Elevii vor putea schimba profesorii după bunul plac

Elevii vor putea schimba profesorii după bunul plac
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Elevii vor putea schimba profesorii după bunul plac
Elevii vor putea schimba profesorii după bunul plac

Ministerul Educaţiei a lansat în dezbatere publică proiectul privind Statutul elevului, document ce reglementează drepturile şi obligaţiile elevilor din sistemul de învăţământ.

Proiectul a fost elaborat cu sprijinul Consiliului Naţional al Elevilor şi e în dezbatere publică până în 4 iulie.
Conform acestuia, dacă elevii constată că un cadru didactic nu le predă materia în aşa fel încât ei să o poată învăţa, acesta va putea fi înlocuit cu un altul. În document se mai arată că elevul trebuie să stea cel mult şapte ore pe zi la şcoală, să primească rezultatele evaluărilor scrise în cel mult 15 zile lucrătoare şi să fie informat despre notele consemnate în catalog, înainte de a se încheia situaţia şcolară. Un alt aspect precizat în proiectul aflat în dezbatere publică se referă la uniformă< elevii au acces în şcoală în timpul programului, fără limitări din partea conducerii precum condiţionalitatea de a avea uniformă.
Totodată, semestrial, elevii din şcolile de stat, dr şi din cele private, vor completa anonim o foaie de evaluare a profesorilor. Elevii vor putea protesta înafara orelor de curs şi chiar să ceară schimbarea unui profesor, dacă motivele sunt întemeiate şi dacă ideea e susţinută de cel puţin două treimi din totalul de elevi ai clasei< “Elevii din învăţământul secundar superior au dreptul de a solicita schimbarea unui cadru didactic al clasei cu susţinerea a două treimi din totalul de elevi ai clasei, printr-o cerere către conducere în care se va prezenta temeiul acţiunii”, scrie în proiectul legislativ.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Unde se vorbeste despre bunul simţ al elevului, despre disciplină? Este bine că elevul are drepturi, cel mai important este că are dreptul să facă mereu scandal. Care sunt drepturile unui profesor în fața atitudinii negative a elevului?
    Rezultatele se văd la examene. Fără respect şi de o parte şi de alta, şcoală nu e!

Lasă un răspuns