Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Școala de Arte a susținut la Poesis spectacolul de final al anului școlar

Grup de elevi participanți
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Zeci de tineri talentați și-au demonstrat măiestria în Sala Pictată

Grup de elevi participanți
Grup de elevi participanți

Spectacolul tradițional care marchează finalul anului școlar pentru cursanții Școlii de Arte înscriși în domenii de artă a spectacolului (muzică și teatru) a avut loc joi spre seară în cadrul elegant oferit de Sala Pictată a Centrului Multicultural Poesis.

Locația a fost arhiplină, zecile de tineri artiști implicați în spectacol fiind aplaudați cu entuziasm de membri ai familiilor lor, dar și de prieteni și iubitori de artă interpretativă.

Spectacolul a început cu micul pianist Loga Szilard (pregătit de prof. Csendes Judit), care a prezentat două cântece pentru copii. A urmat un colaj din lirica lui Ady Endre susținut de elevii d-nei Kovacs Eva: Lukacs Abigel, Alexandra Pop, Gerlinde Leitner, Pop Erika Margit, Maroscsak Daniel, Csapo David.

A urmat Sonatina în Re de Pleyel cântată de Lara Tudorache (prof. Maria Varga), după care s-a revenit la teatru: o scenetă de Teodor Mazilu, “Frumos e în septembrie la Veneția”, jucată de Ștefan Șuta și Flavia Ungur, elevi ai profesorului Carol Erdos. Au urmat mai multe momente muzicale de factură clasică: un Vals de Chopin (Balazs Regina – prof. Cecilia Mare), “Canarios” de Gaspar Sanz (Mihnea Mic – prof. Gema Marian), prima parte din Sonata Lunii de Beethoven (Harangozo Zsofia – prof. Gabriela Pomian), Dansul maghiar nr. 3 de Brahms (Scheitli Krisztina și Hutzel Levente – prof. Judit Budean-Mihaly), “Stitchers” (Urban Fanni și Radu Sabou – prof. Sallai Laszlo), “One moment in time” (Kecskes Izabella – prof. Csendes Ștefan), “Far away” (Cătălina Sas – prof. Adrian Brodi), “Dear future husband” (Raluca Dumitru – prof. Călin Keresztes), “Tell me baby” (Toth Peter – prof. Adrian Brodi) și “Need you now” (Isabella Holici și Rozspapa David – prof. Răzvan Pap).

Partea finală a lungii seri artistice a fost dedicată folclorului: au evoluat instrumentiștii Bogdan Bota, Alex Tărțan și Casian Cristuțiu (pregătiți de prof. Horațiu Topan), a cântat Felegyhazi Arpad (prof. Csendes Ștefan), pentru ca programul să se încheie cu violoniștii ansamblului “Doina Codrului” și un moment folcloric vocal, ambele pregătite de profesorul Vasile Chioran.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns