Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tăriceanu susține că PNL este un partid în care nu poți avea încredere

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat duminică seară că PNL în forma actuală are un discurs populist și nu este un partid care să îmbrățișeze valorile liberale.

 
“(…) PNL în forma actuală, îmi pare rău, nu este un partid serios, nu este un partid responsabil (…). În forma actuală, cu conducerea actuală și comportamentul politic actual nu este un partid care să mai îmbrățișeze valorile liberale. Este un partid în care nu poți avea încredere. Este un partid care îmbrățișează un discurs populist în toate aspectele și iresponsabil față de derapajele grave care se întâmplă în statul de drept în România”, a afirmat Tăriceanu.

Întrebat dacă exclude orice combinație politică cu PNL, liderul ALDE a răspuns că ‘poate să devină un partid în viitor frecventabil’ și a afirmat că formațiunea pe care o reprezintă are o înțelegere politică cu PSD, înțelegere care a dat rezultate.
“Mi se pare puțin probabil să se schimbe conducerea (n.r. PNL), să vedem dacă se schimbă conducerea, dacă partidul își schimbă discursul, atitudinea, valorile la care se raportează. Eu nu cred că un partid trebuie să fie blamat de acum înainte pentru tot ceea ce face. (…) Poate să devină un partid în viitor frecventabil. Un partid ca să devină frecventabil nu este suficient să facă o simplă declarație, trebuie ca acest lucru să se verifice în timp. Până una-alta noi avem o înțelegere politică cu PSD care a dat rezultate pentru cetățeni, angajați, pensionari, mediul de afaceri. Nu avem niciun motiv în acest moment, ar fi și incorect să stăm să discutăm despre o posibilitatea de colaborare cu PNL”, a spus liderul ALDE.

PNL este în momentul de față izolat pe scena politică, a declarat președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu duminică seară la un post de televiziune, citat de Agerpres.

El a precizat că relația politică PSD-ALDE este una foarte bună, iar relația personală cu liderul social-democrat Liviu Dragnea este una de încredere.

Întrebat dacă exclude varianta Dacian Cioloș premier după alegerile parlamentare, Tăriceanu a răspuns: “Nu cred că cineva de la PSD sau noi ne gândim la domnul Cioloș. Părerea mea este că PNL se gândește, dar nu știu cum PNL ar putea să câștige alegerile”.

Călin Popescu Tăriceanu a explicat că desemnarea premierului de către președinte nu este un lucru arbitrar, iar președintele “nu desemnează după bunul plac”, ci “trebuie să respecte” configurația politică a Parlamentului dată de alegeri.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns