Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Gorghiu exclude o guvernarea a PNL alături de PSD

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că un guvern în care PSD să se regăsească alături de PNL după alegeri nu este posibil “în nicio conjunctură politică”.

 
Întrebată duminică la Antena 3 dacă exclude orice colaborare după alegerile din toamnă cu PSD, Gorghiu a răspuns: “Categoric. (…) Absolut în nicio conjunctură politică. Categoric nu vorbim de niciun fel de guvern care să includă PSD-ul alături de noi”.

Copreședintele PNL a exclus, de asemenea, posibilitatea formării unui guvern de uniune națională și a afirmat că experiențele liberalilor în alianțele anterioare cu PSD au fost “toxice”.
“Dați-mi voi să spun și eu un singur lucru legat de Guvernul de uniune națională pe care îl exclud, n-am spus-o acum în premieră, o tot spun de foarte multe ori (…) Experiențele noastre de-a lungul timpului cu PSD au fost toxice, indiferent ce spune unul sau altul care au apreciat la un moment dat un proiect. PSD nu știe să lucreze într-un proiect, într-un parteneriat cu alt partid și fostul PD a avut aceiași experiență, și PNL…Nu poți să mergi în parteneriat cu un partid care, trecând de resursa umană a cărei analiză nu o fac acum, nu vrea decât să preia toată puterea, nu face parteneriate pe proiecte”, a afirmat Gorghiu.

Copreședintele PNL a mai spus că pe listele liberalilor la parlamentare s-ar putea regăsi unul sau doi miniștri din actualul cabinet, dar a refuzat să facă nominalizări în acest sens.

“Nu exclud de exemplu ca unul sau doi miniștri să se regăsească pe lista de Parlament a PNL. (…) Nu am evaluat încă activitatea miniștrilor. (…)Nu am făcut deloc nominal această analiză”, a afirmat Gorghiu.

 
Gorghiu și-ar dori un premier ca Dacian Cioloș

 

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat că și-ar dori ca PNL să aibă ca propunere de premier un om ca Dacian Cioloș, însă a precizat că s-ar putea să fie o diferență între ce își dorește ea și ce se va întâmpla de fapt.

 
Întrebată la Antena 3 dacă și-ar dori ca Dacian Cioloș să fie premier în toamnă, Gorghiu a replicat : “E foarte mare diferență între ce îmi doresc eu și ce o să se întâmple. Da, eu mi-aș dori ca un om ca Dacian Cioloș să fie propunerea noastră ca prim ministru. De la ce îmi doresc eu, la ce își dorește Cioloș s-ar putea să fie o mare diferență însă atunci când am făcut declarația vorbeam de tipologie, de profil de candidat de prim ministru”.

În opinia Alinei Gorghiu, PNL nu poate să vină “cu o propunere de prim ministru o persoană care e condamnată”.

“Nu pentru că aș avea ceva cu alte propuneri venite din alte partide. Dar gândiți-vă la cancelariile europene, gândiți-vă la ce s-ar fi spus la summit-ul NATO, așa pe coridoare, în discuțiile informale, la Consiliul European pe tema asta. Evident că acel candidat de prim ministru trebuie să aibă experiență administrativă, trebuie să aibă un profil integru, trebuie să aibă un istoric compatibil cu cel al PNL”, a mai spus liderul liberal.
Ea a precizat, pe de altă parte, că nu a avut o asemenea discuție cu premierul Dacian Cioloș.

“Singura discuție care a răzbătut în spațiul public la o ședință la care a avut amabilitatea domnul Cioloș să participe a fost legată de prezența sa în rândurile PNL. Explicația a dat-o și public, a dat-o și în sală și a spus foarte fair: “Eu am un mandat de om care nu e implicat politic, vreau să vă asigur că acest lucru va rămâne așa până la sfârșitul mandatului meu de prim ministru”. N-am avut nicio altfel de discuție”, a mai spus Gorghiu.

Pe de altă parte, copreședintele PNL a mai afirmat că “e o mare performanță” pentru actualul Guvern faptul că nu a fost implicat în scandaluri de corupție și că a reușit să asigure o creștere economică pe primul trimestru al acestui an.

“Eu nu am auzit scandal de corupție legat de acest guvern. În general ni se reproșează atunci când suntem la guvernare multiplele evenimente care au în prim plan fapte de corupție. (…) Pe mine mă bucură faptul că e un guvern care îți asigură stabilitate economică pe termen scurt, că un an de zile nu poate fi catalogat ca un termen lung. Este un guvern care pe primul trimestru din 2016 a avut o creștere economică de 4,2% raportat la primul trimestru din 2015. Vorbim de un guvern care nu a alocat din Fondul de rezervă cum a făcut cel dinainte nu știu câte milioane de euro alocări ilegale către primari de o anumită culoare”, a mai precizat Alina Gorghiu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns