Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Peste 200 de artişti amatori au evoluat pe scena sărbătorii şvabilor din Tăşnad

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Duminică, 10 iulie, la Tăşnad, a avut loc tradiţionala sărbătoare “Zilele culturale ale şvabilor tăşnădeni”. Manifestarea culturală ajunsă la cea de a XVI-a ediţie. Potrivit doctorului Schmidt Otto, preşedintele Forumului Democrat German – FDG, din localitate, în fapt este vorba despre probabil cea de a XX-a ediţie, organizată de către FDG – Tăşnad, cu sprijinul Primăriei şi a Consiliului Local din oraş. Peste 200 de artişti amatori au urcat pe scena Sălii de spectacole “Unirea”.

Se poate vorbi fără teama de a greşi că manifestarea are caracter internaţional, dând curs invitaţiei şi reprezentanţi ai şvabilor din Ungaria. Din motive organizatorice, spunea doctorul Schmidt, spre deosebire de anii anteriori, la această ediţie nu s-au mai putut invita speciliştii amatori în arta culinară, masa fiind servită la un local din băi.

Defilarea participanţiilor

Înainte ca artiştii amatori să-şi pună în valoare calităţile şi să-şi prezinte numerele artistice pregătite, la Biserica Romano Catolică din localitate, preotul Bodor Zoltan, a oficiat o slujbă religioasă la care au participat reprezentanţii majorităţii formaţiilor invitate, alături de unii tăşnădeni. Replicile în cadrul ceremoniei religioase au fost date de corul Majestoso, dirijat de Maria Schmidt.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de luni, 11 iulie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns