Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PNL îşi deschide uşile pentru oameni pregătiţi şi cu experienţă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Miercuri, 13 iulie 2016, conducerea PNL Satu Mare a susţinut o conferiţă de presă. Tema întâlnirii a fost prezentarea deciziei luate în urma consultărilor de Biroul Politic Naţional al PNL privind noua conducere a organizaţiei.
Din prezidiu au făcut parte Ioan Rus – preşedinte interimar unic PNL Satu Mare şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Cosmin Varga – primvicepreşedinte PNL şi primar la al treilea mandat al comunei Pişcolt, deputatul Romeo Nicoară, viceprimarii Doina Feher şi Adrian Albu.

Prezentarea deciziei luate de Biroului Politic Naţional PNL

În deschiderea conferinţei, deputatul Romeo Nicoară a dat citire deciziei luate de conducerea centrală a partidului, document emis în 11 iulie 2016 în urma consultărilor Biroului Politic Naţional PNL. Conform acestei decizii semnate de Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, Ioan Rus este numit preşedinte interimar unic al PNL Satu Mare, iar primvicepreşedinte este Cosmin Varga. Deputatul Romeo Nicoară a oferit apoi câteva detalii referitoare la procesul de fuziune accelerată din PNL, proces prin care la nivelul fiecărei organizaţii conducerea bicefală să fie înlocuită de o conducere cu preşedinte unic şi care a fost pus în practică înainte de alegerile locale în 21 de judeţe, iar mai apoi în restul până la 40. A mai rămas un singur judeţ cu conducere bicefală, Mureş, unde va exista preşedinte unic săptămâna viitoare. “E mai viabil ca în fiecare judeţ să avem un preşedinte unic, în toate filialele, mai ales că ne pregătim pentru alegerile din această toamnă”, a specificat deputatul Nicoară. Acest aspect a fost întărit şi de Adrian Albu, viceprimarul municipiului Satu Mare, care a completat spunând că o parte din vina rezultatelor slabe de la alegerile locale din ţară s-a datorat şi conducerii bicefale care a avut poticneli.

Ioan Rus< “Cei care au plecat din PNL pot să se întoarcă, să discutăm deschis, să fim o echipă”

Preşedintele PNL Satu Mare, Ioan Rus, a declarat că alături de primvicepreşedintele Cosmin Varga şi de întreaga echipă liberală va încerca să implementeze politica PNL< “Suntem o echipă axată pe partea de administraţie şi aş dori să le transmit un mesaj tuturor celor care vor să se alăture ideii liberale şi de dreapta să vină în PNL Satu Mare pentru a avea rezultate”. Ioan Rus a mai spus că PNL Satu Mare nu are încă limite şi ţinte pentru la toamnă şi că orice persoană din judeţ e binevenită în partid< “Cei care au plecat din PNL pot să se întoarcă, să discutăm deschis, să fim o echipă în care cetăţenii judeţului să aibă încredere. În istoria PNL au fost persoane care au plecat sau au păşit alături. Dacă au ideea liberală şi nu au denigrat partidul, sunt aşteptate în PNL”.

Primvicepreşedintele PNL, Cosmin Varga, crede că în următoarele cinci luni lucrurile se pot mişca spre bine

Primvicepreşedintele PNL Satu Mare, Cosmin Varga, primar al comunei Pişcolt, a declarat la conferinţa de miercuri că rolul său şi al întregii echipe este acela de a pregăti alegerile parlamentare, de a face o analiză rapidă în organizaţiile care la alegerile locale au obţinut rezultate mai slabe şi să reuşească populaţia să voteze PNL la toamnă< “Vom face asta arătându-le ce am realizat noi pe plan local, judeţean pentru că în cinci luni cât mai avem până la alegeri lucrurile se pot mişca spre bine”. Un mesaj de încurajare noii echipe de conducere a PNL Satu Mare a transmis şi Doina Feher.

Mesaj de colaborare şi unire transmis de Adrian Albu

Adrian Albu a dorit să transmită “un mesaj de colaborare şi unire”< “Avem un ţel pentru la toamnă, şi anume un vot mai mult decât PSD-ul! Suntem acum într-o postură în care venim dintr-o poziţie inferioară în judeţ şi în România în general. Printr-o activitate mai intensă, activitate politică şi la nivel de administraţie, le vom demonstra cetăţenilor că se poate face şi o altfel de politică”.

Adrian Albu< “Decizia luată de Andreea Paul a fost o surpriză pentru toată lumea, inclusiv pentru conducerea centrală”

Referitor la decizia luată de Andreea Paul de a demisiona din funcţia de primvicepreşedinte PNL la nivel naţional, Adrian Albu a spus că a fost o surpriză pentru toată lumea, inclusiv pentru conducerea centrală< “Nu sunt obiecţii la adresa Andreei Paul. În viaţă nu pot sta mai mulţi oameni pe un scaun. Ştiu că Andreea Paul a decis să facă consultanţă politică şi e în continuare membru PNL. Opţiunea conducerii centrale a fost de a aduce, acolo unde se poate, în funcţii de conducere la partid oameni cu funcţii în administraţie. E o undă de regret că a luat această decizie, noi avem nevoie de oameni care ştiu să facă politică”, a declarat la final Adrian Albu.
Conferinţa a încheiat-o preşedintele PNL Satu Mare, Ioan Rus, care a specificat că în perioada următoare atenţia se concentrează la a face o structură mai flexibilă în PNL, o analiză a organizaţiilor din judeţ pentru găsirea de soluţii cu scopul de a le creşte performanţa.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns