Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Belmondo și Skolimowski vor primi câte un Leu de Aur pentru întreaga carieră la Festivalul de la Veneția

Jean Paul Belmondo
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Jean Paul Belmondo
Jean Paul Belmondo

Direcțiunea Festivalului de Film de la Veneția a anunțat joi decizia sa de a acorda actorului francez Jean-Paul Belmondo și regizorului polonez Jerzy Skolimowski câte un Leu de Aur pentru întreaga carieră la ediția din acest an a festivalului, care va începe la sfârșitul lunii august, informează agenția France Presse (AFP).

Jean-Paul Belmondo, idol al cinematografiei franceze și internaționale, a interpretat roluri în cea mai fericită manieră, cu suflul modernității tipic noului val din cinematografia franceză, a declarat Mostra într-un comunicat.

Actorul francez în vârstă de 83 de ani a impus figura unui anti-erou provocator și seducător, foarte diferit de stereotipurile de la Hollywood și a jucat în unele dintre cele mai reușite roluri de gangsteri din filmele polițiste franceze, se mai afirmă în comunicat.

“Un chip fascinant, o simpatie irezistibilă, o versatilitate extraordinară i-au permis să interpreteze, rând pe rând, roluri dramatice, de aventură și chiar de benzi desenate, făcându-l un star apreciat pretutindeni în lume”, a declarat directorul Mostra, Alberto Barbera.

Regizorul polonez Jerzy Skolimowski, în vârstă de 78 de ani, care se numără printre realizatorii cei mai reprezentativi ai cinematografiei moderne născute în sânul noului val al anilor șaizeci. Împreună cu Roman Polanski, el este regizorul care a contribuit cel mai mult la revigorarea cinematografiei poloneze din această perioadă, a declarat Barbera.

Unele dintre cele 17 filme ale sale se numără printre cele mai reprezentative filme ale cinematografiei moderne, libere și inovatoare, radical nonconformiste și îndrăznețe, consideră Barbera.

Filmele sale mai recente manifestă în continuare capacitatea surprinzătoare și inepuizabilă de a se reînnoi și îl instalează printre autorii cei mai combativi și originali ai cinematografiei contemporane, apreciază organizatorii festivalului de la Veneția.

Ediția din acest an a Festivalulului de Film de la Veneția va avea loc între 31 august și 10 septembrie.

Începând din acest an se vor decerna la fiecare ediție a festivalului câte doi Lei de Aur pentru întreaga carieră, unul pentru un actor și altul pentru un regizor, au mai anunțat organizatorii, citați de agenția France Presse.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns