Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Romancierul și scenaristul George Șovu va fi înmormântat joi la Cernica

George Șovu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
George Șovu
George Șovu

Romancierul și scenaristul George Șovu a murit luni, slujba de înmormântare urmând să aibă loc, joi, la Cimitirul Mănăstirii Cernica.

George Șovu a murit luni, la 85 de ani, după ‘o lungă și grea suferință’, au declarat pentru AGERPRES apropiați ai familiei.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al romancierului a fost depus la Biserica Sf. Fanurie, din București, urmând ca înhumarea să aibă loc la Cernica, la ora 13,00.

Născut pe 30 ianuarie 1931, în comuna Țițești, județul Argeș, George Nicolae Șovu a fost romancier, autor de proză scurtă, scenarist, inspector școlar și autor de manuale de limbă și literatură română. Este autorul scenariilor pentru celebra serie de filme ‘Liceenii’.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Dumnezeu sa-l ierte!
    A fost tot ce se pomeneste in articol si in toate stirile despre el,dar mi se pare nedrept sa nu se vorbeasca nicaieri despre cat de bun profesor de limba si literatura romana a fost,despre cat a iubit limba romana,despre cat de sarguincios a fost in a-i invata pe tineri gramatica si subtilitatile minunatei noastre limbi!
    Odihneste-te intre ingeri,Domnule Profesor!In inimile si mintea elevilor tai vei dainui de-a pururi!

Lasă un răspuns