Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Marele premiu al Festivalului Pălincii din Batarci i-a revenit lui Grigore Viorel Monea

Festivalul Palincii la Batarci
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Festivalul Palincii la Batarci
Festivalul Palincii la Batarci

Din cele 107 probe de pălincă, 32 au fost de aur, 28 de argint şi 14 de bronz

În perioada 1 – 4 septembrie, la Batarci s-a desfăşurat concursul zonal de pălincă, denumit Festivalul pălincii. Manifestarea bahică a fost organizată de Asociaţia producătorilor de pălincă “Ţara Oaşului”, cu susţinerea logistică din partea primăriei din localitate. Au fost înscrise în competiţie 107 probe de rachiuri naturale, produse din cele mai diverse fructe.

S-a făcut remarcată inclusiv inventivitatea oamenilor. Alături de pălincile tradiţionale din fructe, în competiţie a fost înscrisă şi o probă de rachiu din căpşune. A fost doar o noutate, nu neapărat o surpriză, în condiţiile în care pălincarii sătmăreni deja au reţete de a produce rachiuri din porumbe, din măceşe şi te miri ce alte fructe din flora spontană. Primirea invitaţilor s-a făcut cu pălincă, colac şi sare. Invitaţii s-au întrecut în a promite investiţii pentru dezvoltarea economică a comunei, sprijin în atragerea de fonduri etc.

Duminică, 4 septembrie, după ieşitul din biserică, numeroşi locuitori ai satului Batarci, pălincari din localităţile învecinate şi-au dat întâlnire la ciuperca din vecinătatea Primăriei. După cum era de aşteptat pe o asemenea vreme bună, n-au lipsit nici numeroşi oameni politici, colegi de partid ai primarului Vasile Adrian Toma, aflat la cel de al doilea mandat în fruntea comunei.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită din data de 5 septembrie, disponibilă la chioşcurile de ziare, sau în format electronic (PDF).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns