Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Iulia Tarcea, votată de CSM pentru funcţia de preşedinte al ÎCCJ

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Secţia de judecători a CSM a votat în unanimitate pentru propunerea Iuliei Tarcea în funcţia de preşedinte al instanţei supreme, documentele urmând să ajungă la Klaus Iohannis, şeful statului fiind cel care decide dacă o numeşte în funcţie.

Iulia Tarcea, singurul candidat pentru conducerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a susţinut, joi, un interviu în faţa Secţiei de Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorii consiliului votând-o în unanimitate pentru preluarea postului. Propunerea va ajunge la preşedintele României, Klaus Iohannis, cel care va decide dacă o numeşte în funcţie, scrie Mediafax.

“Doresc să o felicit pe doamna preşedinte Tarcea în misiunea pe care o va avea şi cred că va face o treaba foarte bună. A fost vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi cred că va păstra Înalta Curte la nivelul de profesionalism şi de recunoaştere în sistemul judiciar de care curtea se bucură astăzi”, a declarat ministrul Justiţiei, Raluca Prună, la finalul interviului.

În prezent, Iulia Tarcea este vicepreşedinte al ÎCCJ dar şi judecătorul care asigură interimatul la conducerea instanţei supreme.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns