Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cioloș transmite că e momentul ca partidele tradiționale să se reformeze

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Premierul Dacian Cioloș a afirmat joi că este momentul în care partidele tradiționale au ocazia să se reformeze în profunzime, mai ales în modul de a aborda relația cu cetățenii.

“E un moment cheie în care partidele tradiționale au ocazia să se reformeze nu doar de fațadă, pentru a atrage electoratul doar în momentul alegerilor, ci în profunzime, în substanță, în modul de a aborda (…) funcționarea statului, relația cu cetățenii, politica de dezvoltare economică. Și cred nu doar că avem nevoie de fețe noi, avem nevoie și de un alt mod de a aborda din punct de vedere politic relația cu cetățeanul. Eu, cel puțin personal, simt că oamenii au foarte multă nevoie de onestitate și franchețe. Și atunci când vrei să spui niște lucruri direct, cred că problema nu e dacă le spui direct, ci sinceritatea și onestitatea cu care le spui și modul în care reflectezi apoi ceea ce ai spus în ceea ce faci și în ceea ce ești”, a afirmat Cioloș în discursul său susținut la Bucharest Forum.

El a apreciat că, “dincolo de modul specific de funcționare a partidelor și de nevoia lor de a fi finanțate într-un anumit fel, de a asigura o continuitate a structurilor lor teritoriale”, este nevoie de soluții în așa fel încât partidele să funcționeze “mai aproape” în relația cu cetățeanul, relatează Agerpres.

“Cred că în România, mai mult decât în alte părți din Europa, tocmai datorită faptului că încă nu avem în politică partide cu abordare profund populistă și extremistă, chiar dacă pot să existe semne la unele (…), nu e prea târziu pentru a face această reformă. Și, din punctul meu de vedere, reziliența României ca stat și ca putere de dezvoltare în următorii ani va depinde foarte mult de modul în care vom aborda această reformă în politică”, a spus prim-ministrul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns