Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Băsescu intră în scandalul Ghiță – Kovesi – cucuveaua mov

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Traian Băsescu comentează noul scandal stârnit de Sebastian Ghiţă, cu privire la o adresă de email care ar fi fost folosită de Kovesi pentru probleme “sensibile” (cucuveauamov@gmail.com). Fostul preşedinte este de părere că deputatul PRU are dreptate.

 

 

“Ghiţă este IT-ist. Îmi este greu să cred că oamenii (angajaţii lui Ghiţă – n.r.) ăştia nu au adunat de pe acea adresă mult mai multe mail-uri. Şi am auzit declaraţii chiar în seara asta că doamna Kovesi transmite documente din dosar si rechizitorii folosind ori această adresă, ori adresa oficială. Domnul Ghiţă nu putea greşi, pentru că intră în puşcărie cu asemenea afirmaţii”, a declarat Traian Băsescu la B1 TV, în emisiunea lui Silviu Mănăstire.

Fostul preşedinte a mai afirmat că şi-ar fi dorit şi el o adresă neoficială pe timpul mandatului de preşedinte, însă din motive de securitate nu a avut aşa ceva. “Să ai o adresă neoficială era un risc. Eu am folosit adresa oficială şi pentru mesaje private”, a afirmat Băsescu, care a relatat şi cum s-a ajuns ca Administraţia Prezidenţială să aibă domeniul de internet presidency.ro: “Un şmecher a cumpărat şi preşedinte.ro şi preşedinţie.ro si a cerut STS 30.000 de euro pentru a le ceda.”

Deputatul Sebastian Ghiţă a făcut noi precizări în scandalul ce vizează o presupusă măsluire a raportului care a atentat că şefa DNA nu a plagiat în lucrarea de doctorat. Ghiţă prezintă o imagine cu un email despre care spune că ar fi de la Kovesi.
“Aceasta este copia unui email primit de mine de la doamna Kovesi. Dânsa a folosit tot timpul o adresă secretă numită [email protected]. Aşa a considerat că-şi poate ascunde identitatea şi că poate rezolva chestiuni personale secrete din interiorul Parchetului General şi DNA. Aşa a crezut dansa că-şi poate ascunde identitatea reală şi că în felul acesta se poate ascunde de consecinţele legale şi morale. Acest email mi-a fost transmis de către doamna Kovesi în 23.07.2012, solicitându-mi modelul de raport folosit în cazul plagiatului lui Ponta. Am decis să fac public acest email că urmare a negării de către doamna Kovesi a relaţiei reale cu mine, precum şi ca urmare a cererilor opiniei publice de a prezenţa dovezi. Am sperat că doamna Kovesi va avea demnitatea să recunoască şi să accepte modul în care a fost ajutată în promovare, precum şi protecţia pe care a primit-o în cazul acuzaţiilor de plagiat”, a spsu Sebastian Ghiţă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns