Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sanitas pichetează azi Parlamentul României

Sanitas Satu Mare participa la pichetarea Parlamentului Romaniei
Sanitas Satu Mare participa la pichetarea Parlamentului Romaniei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Sanitas Satu Mare participa la pichetarea Parlamentului Romaniei
Sanitas Satu Mare participa la pichetarea Parlamentului Romaniei

O delegaţie a Uniunii Judeţene Sanitas Satu Mare participă azi, 11 octombrie la Bucureşti la acţiunea de pichetare a Parlamentului Romniei alături de alţi colegi din ţară. Protestul de azi încheie acţiunile cuprinse în seria “Marţea Sanitas”, însă calendarul acţiunilor revendicative ale Federaţiei  va continua miercuri, 12 octombrie, la nivelul unităţilor sanitare cu paturi cu o grevă de tip japonez, prin purtarea de banderole.

“Mesajul pe care îl transmite Sanitas cu ocazia pichetării Parlamentului este acordarea tuturor drepturilor care se cuvin angajaţilor din Sănătate. În caz contrar vom declanşa conflictul de muncă, care de altfel a fost înregistrat de Federaţia Sanitas şi a fost notificat în toate unităţile sanitare din ţară. Vom continua cu greva de tip japonez, greva de avertisment şi greva generală dacă problemele nu se vor soluţiona”, a spus Aurelia Pop, preşedinte U.J. Sanitas Satu Mare.

În opinia liderului Sanitas Satu Mare cea mai stringentă problemă este corectarea inechităţilor care s-au creat prin ordonanţa 20/2016 şi ordonanţa 43/2016, faptul că au fost omise mai multe categorii profesionale: personal Tesa, DSP, creşe, asistenţa socială.

De asemenea,  a fost sesizat faptul că şi în momentul de faţă sporurile se plătesc la salariul  din 2009, o măsură incorectă în opinia Sanitas pentru care solicită plata acestuia la salariul actual, după aplicarea ordonanţei 20/2016.

Printre revendicările Sanitas se numără şi extinderea contractului colectiv de muncă la nivel de sector sanitar şi alte drepturi care li se cuvin.

De altfel, Federaţia Sanitas din România a înregistrat la Ministerul Muncii o notificare cu privire la declanşarea conflictului colectiv de muncă la nivelul sectorului de activitate “Sănătate. Activităţi Sanitar-Veterinare”. Potrivit deciziilor luate în şedinţa Consiliului Naţional din data de 15 septembrie 2016, pe 19 octombrie 2016, va avea loc grevă de avertisment cu întreruperea activităţii între orele 8.00 -10.00, iar la 31 octombrie 2016, grevă generală pe perioadă nedeterminată.

Puteţi citi continuarea în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf)

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns