Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, din nou la CCR

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Excepţia de neconstituţionalitate prin care un cuplu gay căsătorit în Belgia cere recunoaşterea acestei căsătorii şi în România este dezbătută joi pentru a doua oară de Curtea Constituţională (CCR), judecătorii simţind nevoia unei ”aprofundări a discutării subiectului”.
Excepţia de neconstituţionalitate a fost dezbătută prima dată pe 20 iulie la Curtea Constituţională, argumentele principale invocate de cei care au ridicat excepţia fiind recunoaşterea dreptului fundamental la viaţa privată. Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a pledat atunci în favoarea recunoaşterii căsătoriei, relatează Mediafax.

Autorii excepţiei de neconstituţionalitate au contestat articolul 277, alin. (2) şi alin. (4) din Codul Civil, care se referă la interzicerea recunoaşterii pe teritoriul României a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex încheiate în afara graniţelor, respectiv la libera circulaţie în cadrul Uniunii Europene.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Coreea de Nord publică imagini cu centrifugele nucleare și arsenalul atomic

BOMBA NUCLEARĂ

Coreea de Nord publică imagini din interiorul programului său nuclear, ignorând sancțiunile ONU

Vineri, Coreea de Nord a realizat o mișcare neobișnuită de transparență, publicând pentru prima dată imagini cu centrifugele care produc combustibil pentru bombele sale nucleare. Această expunere rară a programului nuclear nord-coreean survine în contextul unei vizite a liderului Kim Jong-un la un centru de îmbogățire a uraniului, unde a solicitat consolidarea arsenalului atomic al țării sale, conform agenției Reuters.